Sprookjesdromen
Image default
Society / Holidays

Online zichtbaarheid

Het internet groeit al enkele jaren in een rap tempo. Er komen dagelijks duizenden websites bij en ook het aantal internetgebruikers lijkt maar te blijven toenemen. Het internet speelt logischerwijs dan ook een steeds grotere rol in het dagelijks leven van veel mensen. Sociale media, informatieve websites, entertainment en producten zijn allemaal online te vinden en worden dagelijks door miljoenen mensen gebruikt.

Doordat er een ware wildgroei aan websites gaande is, is het voor iedereen die zijn geld verdiend met zijn of haar website belangrijk om te werken aan online zichtbaarheid. Of je nu spullen verkoopt, geld verdiend met advertentie inkomsten of met andere methoden; het genereren van zoveel mogelijk bezoekers is voor iedereen belangrijk. Juist nu de concurrentie toeneemt is het dus belangrijk dat potentiële kopers en bezoekers jouw website weten te vinden.

Werken aan de online zichtbaarheid kan op veel verschillende manieren. Het kan betaald, bijvoorbeeld door een advertentiecampagne op te zetten op bepaalde websites, of door adwords adverteren te gebruiken waardoor je bovenaan de zoekresultaten komt te staan in zoekmachines zoals Google en Bing.

Ook is het mogelijk om op andere manieren de online zichtbaarheid te vergroten. Hoog scoren in zoekmachines is namelijk ook mogelijk zonder hiervoor te betalen. Door middel van het bouwen van een goed linkprofiel, waarbij er vermeldingen vanaf andere websites naar jouw website gaan is hier een belangrijk onderdeel van evenals het optimaal gebruikmaken van zoekwoorden. Door deze zogenoemde zoekmachine optimalisatie succesvol toe te passen zal een bedrijf een hogere score toegekend krijgen van de zoekmachines, waardoor ze automatisch hoger eindigen in de zoekresultaten. Hierdoor kan het zomaar zijn dat jouw website op de eerste pagina te zien zal zijn zonder dat je hiervoor betaalt. En hoe hoger je in de zoekmachine eindigt, hoe groter de online zichtbaarheid is!

http://www.economy.nl/