Sprookjesdromen
Beauty en verzorging

Volg een detoxkuur van 5 dagen

Een goede detoxkuur van 5 dagen volgen is iets wat de laatste jaren steeds meer populair is geworden. Maar waarom eigenlijk? Het past wel in de trend van gezond leven en meer bezig zijn met bewust eten en drinken. Maar wat is detoxen eigenlijk en waarom zou je een detoxkuur van 5 dagen volgen?

Wat is detoxen?

Detox is een afkorting van het Engelse woord detoxification. In het Nederlands wordt detoxen ook wel ontgiften of ontslakken genoemd. Volg je een detoxkuur van 5 dagen dan betekent dat eigenlijk dat je je eigen lichaam wilt ontgiften van schadelijke stoffen die niet goed zijn voor je lichaam. Met een detox kuur voor 5 dagen kun je je  lichaam reinigen. Een van de populairste vormen is voor het volgen van een detox kuur 5 dagen is sapvasten. Het is zo populair omdat het een manier is om bewust bezig zijn met voeding en het is een moment om een ‘reset’ voor het lichaam uit te voeren. Daarnaast is het drinken van sapjes voor de meeste mensen helemaal niet heel moeilijk.

Een detoxkuur van 5 dagen

Een detox kuur volgen of sapvasten doe je vaak maar heel korte periode. Want ondanks dat het goed is voor het lichaam om te ontgiften is het ook niet goed als je heel lang je lichaam laat ontzien van diverse voedingsstoffen.  Een detoxkuur van 5 dagen is dan ook ideaal. Deze korte duur van ontgiften is goed omdat het een mentale reset is, je bent bewust met je voeding en eetgedrag bezig te zijn. Daarnaast is vijf dagen ook lang genoeg voor je lichaam want het is een rustmoment voor de je spijsvertering, maar deze moet wel actief aan de slag blijven om allerlei redennen. Daarnaast is een detox kuur van 5 dagen ook lang genoeg om leuk te blijven. Je krijgt tijdens deze dagen vel groenten, fruit, vitamines en mineralen binnen, maar na 5 dagen ben je ook weer toe aan iets ander drinken dan sap. En vooral ook iets te eten.Reacties uitgeschakeld voor Volg een detoxkuur van 5 dagen