Deze geroosterde krieltjes uit de airfryer zijn krokant van buiten, luchtig van binnen, en absoluut heerlijk! Ze zijn het perfecte gemakkelijke bijgerecht voor ontbijt, lunch of diner. Als je eenmaal je heteluchtfriteuse hebt gebruikt om kleine krieltjes te koken, kook je ze nooit meer op een andere manier! Waarom we er dol op zijn Airfryers zijn tegenwoordig een rage, en met een goede reden! Ze maken koken gemakkelijk en snel, en je hoeft maar een beetje olie te gebruiken om de klassiek knapperige “gefrituurde” textuur te krijgen, wat betekent dat je favoriete recepten minder vet en calorieën bevatten! En deze airfryer-aardappeltjes zijn ook absoluut geweldig. Ze zijn licht gekruid met knoflook, zout en peper, vervolgens geroosterd tot knapperige perfectie aan de buitenkant en zachte, donzige goedheid aan de binnenkant. Ingrediënten
Optionele toevoegingen 25 g geraspte Parmezaanse kaas (optioneel). 1/2 theelepel ranchkruiden (optioneel). 150 g gesneden wortelen (optioneel). Bereiding
En dat is het! Je perfect gekookte krieltjes zijn klaar om van te genieten. Ik zei toch dat het makkelijk was, nietwaar? Tips en veelgestelde vragen Wat te serveren met geroosterde krieltjes uit de airfryer? Deze knapperige aardappelhapjes passen goed bij… nou ja, alles! Serveer met een frittata met gerookte zalm, malse Mississippi-kip, lamsschouder of mijn Franse ui-varkenskoteletten. Hoe bewaar je restjes? Breng overgebleven gekookte aardappelen over in een luchtdichte container of zak met ritssluiting. Sluit af en bewaar in de koelkast gedurende 3-4 dagen. Hoeveel etenswaren kan ik in één keer in de airfryer bereiden? Dat hangt af van de grootte van je airfryer. Als vuistregel geldt dat u uw heteluchtfriteusemandje of bakblik niet meer dan 1/3 – 1/2 te vol doet. Neem eens een kijkje op aardappelshop.nl hier kunt u verschillende krieltjes verkrijgen voor dit recept. |