Sprookjesdromen
Image default
Gezondheid

Wat te doen tegen een droge huid?

Schilfers, jeuk en roodheid, niemand wordt er blij van. Heb jij last van een droge huid? Hieronder volgen diverse tips waarmee jij je huid weer kunt laten stralen en je binnen de kortste keren een echte beauty zult worden!

Natuurlijke middelen tegen een droge huid

Een droge huid kan veroorzaakt worden door verschillende factoren. Overmatig reinigen, voeding, medicijngebruik en huidziektes zijn enkele voorbeelden hiervan. Tevens wordt je huidtype deels bepaald door erfelijkheid. Om deze droogheid te verhelpen, kunnen onder andere verscheidene natuurlijke middelen tegen een droge huid gebruikt worden. Een voorbeeld van zo’n natuurlijk hulpmiddel is olie. Allerlei soorten olie kunnen aangebracht worden op de schilferige huid om deze minder droog te maken. Oliën die bekend staan vanwege hun goede werking op een droge huid zijn olijfolie, amandelolie, babyolie en jojoba olie. Zorg er voor dat je de olie aanbrengt na het reinigen van je huid en voor het aanbrengen van je dagcrème. Naast het aanbrengen van olie, is het regelmatig aanbrengen van een gezichtsmasker ook van belang voor een droge huid. Natuurlijke producten die goed zijn voor in een gezichtsmaker zijn bijvoorbeeld avocado en yoghurt. Mix de yoghurt met een kleine hoeveelheid honing. Voor het maken van een avocadomasker kun je ook honing gebruiken.

 

Overige tips

Naast het gebruiken van de zojuist genoemde middeltjes is het ook belangrijk om op een aantal dingen te letten om te voorkomen dat je huid nog droger wordt. Zorg er bijvoorbeeld altijd voor dat je genoeg water drinkt om je lichaam op deze manier van binnenuit te reinigen. Het reinigen van de droge huid zelf kun je het beste doen met een milde reiniger die speciaal is ontwikkeld voor een droge huid en geen parfum bevat. Tevens is het belangrijk om te weten dat het water waarmee je je gezicht reinigt niet te warm moet zijn, aangezien warm water uitdrogend werkt. Let er dus ook op dat je niet te lang onder de warme douche staat of in een warm bad zit. Na het reinigen van het gezicht is het belangrijk om een vocht inbrengend serum op te doen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een van de eerder genoemde oliën aan te brengen. Sluit af met een dagcrème die ontwikkeld is voor een droge huid.


Met het gebruik van de zojuist genoemde beauty tips zal je huid snel weer gaan stralen!