Sprookjesdromen
Image default
Winkelen

Weer in Diest

Het leven in Diest, een stad gelegen in de Belgische provincie Vlaams-Brabant, heeft veel te bieden. Of je nu komt om te wonen, te werken of te genieten van de diversiteit aan cultuur en amusement, er is altijd wel iets te doen en te beleven. Maar net als alle andere steden, is het weer een belangrijk onderwerp voor de inwoners van Diest. Wat kunnen we ons verwachten als het gaat om temperatuur, neerslag en zonneschijn?

Temperatuur

De gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Diest lag in 2020 ongeveer 7,6°C. Dat betekent dat het zeker geen warmste stad van België is, maar het maakt Diest ook perfect voor zomers die niet al te warm zijn. Het klimaat is gematigd, en is dus nooit zeer heet en nooit extreem koud. Als u wilt weten op welke temperatuur u kunt rekenen op een bepaalde dag, kunt u het verwachte weer verkrijgen op deze weer-in-Diest pagina.

Neerslag

Neerslag is inherent aan het weer in Diest. Dat kunnen hevige buien zijn, maar ook sneeuwval of een dun laagje mist. In 2020 kwam er in Diest gemiddeld een beetje meer dan 950 mm neerslag, verdeeld over 109 dagen. Maar, de hoeveelheid neerslag kan uiteraard jaar op jaar verschillen en varieert van 80 mm neerslag in de droogste maand (juni) tot 144 mm in de natste maand (oktober). Dat is eigenlijk logisch, aangezien de temperaturen al vaak laag zijn in de winter en er ook vaak sneeuwval kan voorkomen.

Zonneschijn

Het is altijd leuk om van de zon te kunnen genieten, en Diest is daar ook niet aan vreemd. De stad krijgt gemiddeld zo’n 1.648 uur zonneschijn per jaar. Dat is minder dan het landelijk gemiddelde (1.616 uur) en veel minder dan de meer zonnige gebieden, maar de dagen in de zomer kunnen best een beetje warm aanvoelen wanneer er veel zon is. In de wintermaanden is er altijd veel mist, regen, sneeuw maar soms ook zon te verwachten.

Conclusie

Het weer in Diest is gevarieerd, altijd afhankelijk van de tijd van het jaar. In de zomer is het gematigd en met weinig temperatuurverschillen tussen de seizoenen. Maar ook de neerslag en het zonnige weer is gemiddeld goed te noemen. Als u meer wilt weten over het actuele weer in Diest, kijk dan op onze weer-in-Diest pagina.

.