Sprookjesdromen
Image default
Sport

Een springtouw aanschaffen voor je gezondheid

Je hebt uiteraard wel eens een keer in je leven gehoord van een springtouw. Toen je klein was speelde je hier vroeger misschien wel mee buiten en kon je je hier een lange tijd mee vermaken. Niet alleen als je jong bent kun je gebruik maken van een springtouw, want het bied je veel voordelen op gezondheid en bewegingsgebied. Je kunt het gebruiken tijdens het sporten, waarmee je niet alleen maar veel kilo kcal verbrandt, maar waar je ook je conditie mee traint. Je hebt een behoorlijk uithoudingsvermogen nodig om het springtouw te gebruiken, en zeker het touw wat er hiervoor wordt bedoeld. Als kind spring je meestal met een wat dikker touw, wat iets langzamer draait, maar deze soorten van een springtouw hebben een dun touw die wel snel kan gaan en waarmee je goed kunt oefenen om jezelf steeds meer uit te putten. 

Website

Je kunt op de website diverse soorten van het springtouw bestellen. Er is er een beschikbaar die je kunt verstellen. Dit is ook wel erg handig wanneer  je samen gebruik maakt van het touw. De ene persoon is wat langer dan een ander en heeft een gorter touw nodig om in te kunnen springen. Je moet zorgen dat het touw precies zo is afgesteld dat je een goede draai kunt maken en je jezelf ook nog blijft uitdagen. Om jezelf meer oefeningen te laten doen kan je ook kiezen om het touw te verkleinen, zodat je iedere keer als deze draait moet bukken. 

Lichaam trainen

Niet alleen voor je uithoudingsvermogen is een springtouw heel goed, maar het helpt je ook met je coördinatievermogen. Je moet de hele tijd in de gaten houden waar het touw is, en dat zorgt ervoor dat je de hele tijd aan het rekenen bent en je gedachte erbij moet houden. Je reactievermogen wordt ook getraind. Al met al is een springtouw een hee goed middel om je lichaam te trainen op allerlei gebied.