Sprookjesdromen
Image default
Bedrijven

Melding maken van overlast door afval

Iets waar ontzettend veel mensen zich blijvend aan irriteren is rondslingerend afval. Vuilniszakken die op de stoep gedumpt worden en waar kraaien veel plezier aan beleven, papierbakken die propvol zitten en oude meubels die je zomaar tegenkomt als je buiten loopt; we kennen het allemaal. Het zorgt voor een vervelend straatbeeld, om nog maar te zwijgen over de stankoverlast. Via een formulier online zou je melding kunnen maken van deze vorm van overlast. Je kunt op dit formulier aangeven wat de huidige situatie is en waar de overlast precies is. Tevens kun je aankruisen of het gaat om vervuiling of afval. Bovendien kun je eventueel een foto uploaden.

Wanneer is het handig om een melding te maken?

Er zijn situaties die toch echt vragen om een melding. Als afval niet opgehaald wordt bijvoorbeeld, is een melding fijn. Wanneer afval niet op de juiste dag buiten is gezet, is het ook handig om hier melding van te maken. Met name in de grote steden waar men toch al vrij snel van alles laat rondslingeren op straat en in parken is het raadzaam om afval zoveel mogelijk tegen te gaan. Steden als Amsterdam, Rotterdam, Delft en Den Haag hebben allerlei oplossingen om overlast door afval tegen te gaan. Zoektermen als ‘grofvuil Delft’ laten vrij snel zien wat je opties zijn. Neem vooral contact op met je eigen gemeente als je kapotte overvolle prullenbakken ziet of als je ondergrondse container kapot of vol is.

Het ophalen van grofvuil

Termen als ‘grofvuil Delft’ of ‘grofvuil Amsterdam’ bijvoorbeeld, zorgen er zoals gezegd voor dat jij precies weet hoe jouw gemeente te werk gaat bij het weghalen van grofvuil. Zo kun je het grofvuil in Delft bijvoorbeeld naar de milieustraat brengen. In de meeste gevallen kost dit niets. Tevens kan dit afval worden opgehaald. Ook kun je een afspraak inplannen en het afval wordt dan meegenomen. Dit gebeurt gratis.

Het verbeteren van het huidige straatbeeld

Concluderend zorgen rondslingerende matrassen, bergen vuilnis in parken en prullenbakken waar kraaien en andere vogels hun maaltje nuttigen voor een onfrisse omgeving. Bovendien wordt het milieu absoluut niet gespaard. Het is daarom echt aan te raden om je steentje bij te dragen en contact op te nemen met je gemeente zodra de situatie hierom vraagt.

https://afvalcontainersrijnmond.nl/container-huren-delft/