Sprookjesdromen
Image default
Woning en Tuin

Wilt u een groen dak op uw schuur?

Wilt u graag een groen dak op uw schuur laten leggen? Dat kan! Wanneer u wel graag een sedumdak aan wilt leggen maar niet meteen over uw gehele dak oppervlak, dan is een groen dak op uw schuur aanleggen een mooi alternatief. Het dak van een schuur is vaak plat en redelijk stevig, wat ze een goede keus maakt voor groene dakbedekking. Een groen dak zorgt niet alleen voor een unieke uitstraling, maar is ook nog eens ontzettend goed voor het milieu. Een sedumdak heeft bijna geen onderhoud nodig, isoleert zowel geluid als warmte, zuivert regenwater en verbeterd de luchtkwaliteit. Ook trekt het dak vlinders en insecten aan wat goed is voor de lokale biodiversiteit en maakt het uw woning klimaatbestendiger. Genoeg redenen dus om nu een sedumdak aan te leggen!

Draagkracht berekenen

Wel is het belangrijk om rekening te houden met de draagkracht van uw schuur. De sterkte van daken kan namelijk erg verschillen! Dit heeft met name te maken met zaken als het materiaal waarvan het dak is gemaakt, de dikte van de muur, de grootte van en afstand tussen de steunbalken, het contructietype en bouwjaar van het dak, en of het dak in goede staat verkeerd. Sedumdaken lijken misschien licht, maar worden zwaarder wanneer ze verzadigd zijn met regenwater. Daarom is het belangrijk om vantevoren de draagkracht van de uitbouw uit te rekenen of op te zoeken in de bouwtekeningen, zodat u zeker weet dat deze het groen dak kan houden.

Sedumdak maken, dat kunt u zelf!

Wist u dat het maken van een sedumdak heel eenvoudig is? De meeste van onze klanten kiezen er dan ook voor om dit helemaal zelf te doen! Vaak is de installatie al binnen één dag uitgevoerd! Daarnaast bespaart u op de aanlegkosten, leert u een nieuwe vaardigheid en overwint u misschien wel uw angsten om op het dak te werken. Kant en klaar pakketten, zoals de Click ’n Go systemen van NatureGreen, maken het aanleggen van het dak daarnaast nog gemakkelijker. Wanneer u er voor kiest het groen dak zelf aan te leggen, is het verstandig om stapsgewijs te werk te gaan. Zo voorkomt u fouten en behoudt u het overzicht. Hieronder hebben we de stappen in de aanleg van een groen dak op een rijtje gezet:

  • Het dak schoonmaken
  • Aanbrengen van wortelwerend folie (eventueel)
  • Aanbrengen van de drainagelaag
  • Aanbrengen van het scheidingsprofiel
  • Aanbrengen van de substraatlaag
  • Aanleggen van de vegetatiematten of trays
  • Aanleggen van de grindlaag
  • Het dak water geven
  • Het dak onderhouden en bemesten

 

Kies een sedumdak van NatureGreen

Bent u al enthousiast geworden over de mogelijkheden tot een groen dak op uw schuur te plaatsen? Bestel dan gauw een sedumdak bij NatureGreen! Wanneer u een groen dak aanschaft bij NatureGreen, kunt u namelijk zelf uw pakket aan benodigdheden samenstellen. Naast twee groendaksystemen, de sedumtrays en de sedummat, verkopen wij namelijk ook de benodigde accessoires zoals bladvangers, scheidingsprofielen of bolroosters met een groendak subsidie. Wanneer u uw bestelling plaatst kunt u dus eenvoudig kiezen wat u allemaal nodig heeft! Wilt u liever eerst wat advies inwinnen? Neem dan gerust contact op met één van onze adviseurs. Zij gaan graag met u in gesprek. We hopen u gauw terug te zien bij NatureGreen!