Sprookjesdromen
Image default
Mode en Kleding

Dit is waarom jij een coach zou moeten hebben tijdens het hardlopen

Dit is waarom jij een coach zou moeten hebben tijdens het hardlopen

 

Voor veel mensen die hardlopen, klinkt het hebben van een coach als pure luxe. Want laten we eerlijk zijn, met een goed schema en een sporthorloge kun je het toch ook wel zelf? Toch is dit niet altijd het geval. Wanneer je er namelijk voor kiest om te trainen met een coach, zal je merken dat er ineens dingen aan het licht komen, waarvan je niet wist dat ze bestonden. Zo kunnen namelijk de kleine veranderingen al van grote invloed zijn op je uiteindelijke prestaties, iets waar je het uiteindelijk allemaal voor doet. Om je een idee te geven wat het belang is van een coach tijdens het hardlopen, hebben we daarom een aantal redenen voor je op een rijtje gezet.

 

Waarom kiezen voor een coach

 

Een coach is in iedere tak van sport van essentieel belang op het uiterste uit jezelf te kunnen halen. Het maakt niet uit of het gaat om een mental coach, een business coach of een coach voor tijdens het hardlopen. Met de juiste coaching, zal je zien dat je steeds beter en ook succesvoller wordt. Dat komt namelijk, omdat een goede coach de zaken van een andere, vaak kritische kant belicht. Het nadeel aan jezelf is vaak, dat je volledig vastzit in je eigen patronen, waardoor het erg lastig wordt om kritisch naar jezelf te kunnen kijken. Wanneer je zelf een winkel hebt in badmode, dan zal je er vast van overtuigd zijn dat jij de allerbeste bent. Een coach zal je daarentegen vragen hoe het kan dat je dan nog steeds zelf 60 uur per week in je zaak aan het werk bent? Kortom, voldoende om over na te denken dus.

 

De voordelen van een coach

 

Het grote voordeel van het hebben van een coach tijdens bijvoorbeeld het hardlopen, is dat je coach je kan beoordelen. Een schema of horloge op basis van hartslag kan dit natuurlijk niet. Het kan dus heel goed zijn, dat jij vol goede moet je sport bh met voorsluiting hebt aangetrokken om een nieuw PR te gaan rennen, maar dat betekent niet dat het ook echt gaat gebeuren. Door te kiezen voor een goede coach, kun je samen bespreken waar de knelpunten liggen en kunnen jullie hier een goed plan voor maken. Uiteraard hoef je echt niet iedere week te trainen met een coach, maar één keer per maand is zeker aan te raden. Zo kunnen zowel jij als je coach zien wat de status is en kunnen jullie vanuit daar verder. Uiteraard is het niet zo dat je alleen maar moet denken aan het hardlopen. Een beetje ontspanning voor jezelf is natuurlijk ook wel belangrijk. Kies dus gerust een een keer voor een mooie elomi bh voor jezelf, in plaats van de zoveelste sport bh.