Sprookjesdromen
Image default
Mode en Kleding

Hoe onderhoud je je pasjeshouder?

Hoe onderhoud je je pasjeshouder?

Je kunt niet ontkennen dat het belangrijk is om goed voor je passen houder te zorgen. Het is tenslotte een van de belangrijkste dingen in je leven. Het bevat al je belangrijke pasjes zoals creditcards, debetkaarten en identificatiekaarten. Je moet dit veilig bewaren omdat je niet ze niet wilt kwijtraken. Als je op zoek bent naar manieren om je pasjeshouder te beschermen tegen schade, dan is dit artikel iets voor je. Hier zijn enkele tips voor het onderhoud van je pasjeshouder

Veeg zo schoon

Het eerste dat je moet doen, is ervoor zorgen dat je pasjeshouder uitschuifbaar altijd schoon is. Dit betekent dat als er vuil of stofdeeltjes in de pasjeshouder zit, je deze meteen moet schoonmaken. Je kunt een tissue gebruiken of gewoon water gebruiken, zodat je het gemakkelijk kunt schoonmaken. Als er vlekken op het oppervlak van de pasjeshouder zitten, breng deze dan naar een stomerij zodat ze deze ook kunnen verwijderen. Zorg er tegelijkertijd voor dat je geen agressieve chemicaliën of schoonmaakmiddelen gebruikt, omdat deze het oppervlak van je pasjeshouder kunnen beschadigen. Veeg het leer bovendien af ​​met een vochtige doek om het goed schoon te maken.

Vermijd contact met water of andere vloeistoffen

Als je toch in contact komt met water, zijn er enkele eenvoudige stappen die je kunt nemen om de conditie van je pasjeshouder te behouden. Verwijder eerst overtollig water door het af te deppen met een schone doek of keukenpapier terwijl je handschoenen draagt ​​om je handen te beschermen tegen vlekken. Als er nog steeds zichtbaar water op het oppervlak is, gebruik dan een zachte borstel om zoveel mogelijk vocht voorzichtig weg te schrobben zonder het oppervlak van het leer te beschadigen. Laat het 24 uur aan de lucht drogen bij kamertemperatuur voordat je het opnieuw gebruikt.

Zorg goed voor het leer

Leer is een natuurlijk materiaal en heeft onderhoud nodig. Gebruik bij het reinigen alleen een vochtige doek of indien nodig een kleurloze zeep of leerreiniger. Gebruik nooit reinigingsproducten die was of siliconenolie bevatten, omdat deze ingrediënten na verloop van tijd kunnen leiden tot verkleuring van het leer.

Stel je pasjeshouder niet bloot aan extreme hitte of kou

Laat je pasjeshouder heren niet in direct zonlicht liggen, omdat dit kan leiden tot vervaging van kleuren en zelfs schade aan de lederen afwerking. Hetzelfde geldt voor extreme hitte zoals uit een oven of verwarmingsroosters; plaats het niet in de buurt van een warmtebron, omdat dit schade aan je item en de afwerking ervan kan veroorzaken. Evenzo moet je voorkomen dat je het blootstelt aan temperaturen onder het vriespunt. Dit kan namelijk leiden tot kromtrekken van de metalen delen binnenin wat kan leiden tot blijvende schade!

Conclusie

Plaats geen zware voorwerpen bovenop je pasjeshouder zoals boeken of andere voorwerpen die meer dan 20 kilo wegen. Dit zal de scharnieren belasten, waardoor ze na verloop van tijd zwakker worden.