Sprookjesdromen
Image default
Energie

Factoren die van invloed zijn op zonnepanelen kosten en de montage voor uw huis

Veel factoren hebben de radicale daling van zonnepanelen kosten in de afgelopen 40 jaar beïnvloed, maar technische vooruitgang speelt een grote rol. Gemeten in kosten per watt, blijkt dat de kosten van zonnepanelen op de lange termijn hun vruchten afwerpen, wat ook te zien is aan de enorme groei van de Europese markt in 2018. Installatiekosten zijn meestal inbegrepen in de prijs, en afhankelijk van de grootte en behoeften van het huishouden kunnen deze worden verlaagd door de keuze van de montage, en de efficiëntie kan worden verhoogd door de panelen schoon te houden. Zonder ook maar in te gaan op de vele andere voordelen van zonnepanelen, zoals de onbeduidende impact op het klimaat, zijn zonnepanelen een uitstekende manier om zuinig van energie te voorzien, ondanks de relatief hoge initiële investering. De technologische vooruitgang en de marktgroei van de afgelopen jaren kunnen niet over het hoofd worden gezien en alles lijkt te wijzen op een continue uitbreiding van de productie van zonnepanelen.

Installatiekosten

Wanneer u overweegt over te stappen op het gebruik van zonnepanelen om uw zonnepanelen financiering te schatten, moet u rekening houden met enkele zonnepanelen kosten om ze te installeren. Voor een particulier huishouden kan een deskundige evaluatie van de behoeften van het onroerend goed nodig zijn om het optimale aantal zonnepaneelsystemen te installeren. Over het algemeen is de variatie in installatiekosten van zonnepanelen laag, maar dit hangt natuurlijk af van de behoeften van de consument. De kosten van het installeren van zonnepanelen  zijn echter onderhevig aan schaalvoordelen. Het is relatief goedkoper om meerdere panelen tegelijk voor hetzelfde pand te plaatsen, omdat de installatiekosten per eenheid op deze manier afnemen. Een van de kosten voor de installatie van zonnepanelen is bijvoorbeeld het elektriciteitswerk; waarvoor meestal een professional nodig is, tenzij u elektrische ervaring hebt. Een schatting suggereert dat de gemiddelde huiseigenaar met enige ervaring ongeveer 25% zou kunnen besparen door ze zelf te installeren. Een factor die de kosten van het installeren van zonnepanelen enigszins kan verhogen, is of u ook toegang wilt hebben tot het elektriciteitsnet.

Het soort zonnepaneel montage

Een andere manier om de kosten van zonnepanelen te beïnvloeden, is om te beslissen wat voor soort zonnepaneel montage het beste is voor uw eigendom. Een vaste, verstelbare of een tracking. De efficiëntie van een verstelbare houder kan worden verhoogd met een verstelbare of een tracking mount, in een prijsklasse van ongeveer € 50 tot meer dan € 3000. Met meer bewegende delen is er natuurlijk een hoger risico op kosten voor de zonnepanelen in de vorm van onderhoud en reparaties.