Sprookjesdromen
Image default
Aanbiedingen

Kinderboekenweek workshops bij jou op school

De kinderboekenweek is een jaarlijks festijn op basisscholen. Elk jaar wordt weer vol spanning uitgekeken naar het thema van het jaar. De kinderboekenweek heeft ons al meegenomen het verleden in in 2020 en eerder kwam ook het thema griezelen voorbij. Dit jaar kan je met je leerlingen het thema beroepen verder ontdekken. Voor alle groepen is er wel iets leuks, zodat alle leeftijden mee kunnen denken over wat zij later willen worden. Om de basisscholen een handje te helpen heeft Grote Broer een aanbod samengesteld zodat jullie op creatieve wijze dit thema kunnen behandelen in iedere klas!

Kinderboekenweek workshops in de klas

De kinderboekenweek is opgezet om het lezen onder leerlingen te bevorderen. Door middel van leuke activiteiten, thema’s en het in het zonnetje zetten van allerlei boeken wordt het leren van de leerlingen op deze manier gestimuleerd. Grote Broer doet hier nog een schepje bovenop. Op basis van de leestips van de kinderboekenweek hebben we allerlei workshops ontwikkeld voor in de klas. Deze kinderboekenweek workshops gaan op diverse manieren in op het thema. Er zijn allerlei manier om dit te doen, cultuureducatie leek Grote Broer hiervoor zeer gepast!

Filosofie workshop in de klas

Voorbeelden van een workshop in lijn met het thema van de kinderboekenweek zijn de filosofie workshops die grote broer ontwikkeld heeft. Dit zijn twee workshops ieder met een andere leestip als startpunt. Ook hebben ze ieder een andere doelgroep. De eerste is filosoferen met de kleuters! Met deze kinderboekenweek workshop filosofie leren de leerlingen hoe ze hun gedachten onder woorden moeten brengen, ook denken ze na over hun toekomst: wat willen ze later worden & gaan ze onderling het gesprek aan. Daarnaast is er nog een workshop voor de oudere leerlingen van de basisschool! Namelijk de workshop filosoferen voor groep 7/8. Met de leestip als startpunt leren de leerlingen hun gedachten, toekomst en meningen te bevragen.

https://www.grotebroer.nl