Sprookjesdromen
Image default
Muziek

Leer een djembé bespelen bij ons

De laatste jaren zijn djembés enorm populair geworden en worden wereldwijd bespeeld. Wil je ook een djembé leren spelen? Volg dan een djembé workshop. Djembé spelen is niet moeilijk, maar je moet het wel leren. Dat kan tijdens een djembé workshop.

Wat is een djembé?

Tijdens de djembé workshop leer je eerst wat een djembé is. Een djembé is een soort trommel, de djembé is een met touwen opgespannen trommel die met de hand bespeeld wordt. De drum komt uit West-Afrika en heeft de vorm van een soort vaas of beker, breed boven en smal onder. Bovenop is een dun geitenvel gespannen. Door hun mechanische stem-mechanieken zijn ze gemakkelijker te stemmen, en vaak zijn ze van onbreekbaar en temperatuurs-bestendig fiberglas.

Wat leer je?

Tijdens de djembé workshop krijg je eerst een lesje geschiedenis, ze komen namelijk uit Afrika. Daarna gaat de djembé workshop in op hoe je de djembé kan bespelen. De Djembé kan zittend of staand bespeeld worden. Kies je voor zitten, dan klem je de djembé tussen de benen met de onderkant op de grond. Kies je voor staand, dan hangt de djembé aan een band gekruist over de schouders. Het leren spelen van een djembé tijdens de djembé workshop is niet moeilijk. Dit komt doordat het een trommel is waar ook met een beperkte techniek al een goed geluid uit te halen valt.  Je leert tijdens de djembé workshop hoe je de djembé kunt bespelen. Er zijn drie basisklanken (slagen) die je op een djembe kunt spelen. Dit is de bas, met de vlakke hand sla je in het midden van de djembe. Het is de open too, dan trommel je met je volle vingers tegen elkaar aan de rand. En de laatste klank is de slap, hiermee hou je de vingers licht gebogen in een kommetje en sla je iets over de rand. Na eventjes oefenen zul je zien dat je het snel in de vingers krijgt. Een djembé workshop is een leuke manier om met de djembé aan de slag te gaan.