Sprookjesdromen
Image default
Kinderen

5 leuke ideeën voor een spannend kinderfeestje

Ieder jaar opnieuw (en als je meerdere kinderen hebt uiteraard nog vaker) kom je voor de grote vraag te staan wat je nu kan doen op de verjaardag van je kind. Je wilt toch iets organiseren wat je kind leuk vindt, maar wát… Je wilt eens iets anders dan anders, maar wel iets wat ze leuk vinden om te doen. Een kinderfeestje organiseren kan je soms behoorlijk voor het blok zetten. Hier 7 leuke ideetjes om te kunnen doen als je er graag een spannend feest van maken wilt.

Escaperoom

Een escaperoom op een kinderfeest is een prachtig idee. Met elkaar proberen om te ontsnappen uit bijvoorbeeld een rechtszaal, op zoek naar een schat of wat voor spannends dan ook. Kies voor een escaperoom voor de juiste leeftijdsgroep en beleef een heerlijk kinderfeest. Samen aan de slag om het doel te halen en op tijd te kunnen ontsnappen. Hoeveel spanning wil je hebben?

VR-party

Met een VR-bril op de meest spannende dingen doen, die je in het echt toch echt niet zou durven. Een VR-party boeken, betekent een doldwaze beleving, waarbij de kinderen wel volop actief bezig zijn en dingen doen die eng zijn… zonder dat ze echt enge dingen doen, zullen we maar zeggen. Een kinderpartijtje, echt van deze tijd, en de kinderen zijn er verzot op!

Klimpark

Je kunt natuurlijk ook lekker naar buiten gaan en echt gaan klimmen. Klimparken komen er steeds meer en is er geen één bij jou in de buurt? Dan is er misschien wel een klimmuur binnen te vinden. Het klimmen gebeurt uiteraard op een veilige, verzekerde manier. Maar de spanning blijft net zo goed! Een andere leuke variant is kiezen voor poldersport. Slinger over sloten heen, waad door de moddersloot naar de andere kant of roetsj via de zeephelling naar het volgende traject!

Gps-speurtocht

Ga een speurtocht houden, zonder de pijltjes en lintjes van vroeger, maar met GPS. Niet weten waar je uitkomt en zeker op onbekend terrein is spannend en leuk om te doen. Er zijn (gratis) apps voor, maar je kan ook gps-apparaten huren. Kies je voor een bos als speurtochtdomein of ga je dwars de stad door? Het bos is lekker spannend, de stad kan je gebruiken om steeds iets tussendoor te doen te hebben. Maak de tocht langs speeltuinen, het park of gewoon de Mac…

Detective feestje

Koop/huur een kant-en-klaar detective spel voor het partijtje. Of verzin zelf een spannend verhaal en laat de kinderen erachter zien te komen wat er is gebeurd en wie het heeft gedaan. Natuurlijk heeft het overlap met een escaperoom, maar zeker als je zelf iets bedenkt kan je het ook naar buiten toe trekken. Leg hier en daar in huis en de tuin aanwijzingen neer, bijvoorbeeld. En wijs kinderen een rol toe. Zo kan je ook een kind in vertrouwen nemen en hem of haar de dader laten zijn. Zeker bij oudere kinderen kan je hier een heerlijk, spannend spel van maken!