Sprookjesdromen
Image default
Kinderen

Halloween vieren met jouw kinderen

Het is weer oktober en dat betekent dat Halloween weer voor de deur staat. In Nederland is dit niet zo’n groot spektakel zoals je in Amerika ziet. Echter is Halloween vieren met je kinderen net zo leuk. Hier hebben we een aantal ideeën op een rijtje gezet. Zo maak je Halloween een leuk feest voor jezelf en de kinderen. Het is een geweldige reden om wat extra tijd met elkaar door te brengen als gezin.

 

Halloween voor jonge kinderen

Uiteraard vier je Halloween anders wanneer je jonge kinderen hebt. Hen wil je niet te bang maken. Maar dit hoeft niet minder leuk voor jullie allemaal te zijn. Met jouw peuters en kleuters kan je Halloween op verschillende manieren vieren. Je hebt nu bijvoorbeeld een extra excuus om je verkleedkleren aan te doen. Een griezelige outfit met schmink vindt elk kind leuk. Daarbij kan je ook leuke decoraties maken voor zowel jouw verkleedpak als de kamer. Denk bijvoorbeeld aan het knutselen van spinnen en heksenhoeden. Bij Halloween horen natuurlijk ook pompoenen. Samen met je kinderen kan je deze versieren en gebruiken als decoratie in en om het huis. Ten slotte kan je als gezin een griezelverhaaltje lezen. Een alternatief is een griezelfilm. Er zijn genoeg films en boeken geschikt voor kleinere kinderen.

 

Halloween voor oudere kinderen

Kinderen die al wat ouder zijn vinden Halloween ook leuk. Het plezier hangt echter sterk af van de activiteiten die je doet. Oudere kinderen houden van iets meer spanning. Daarom zullen activiteiten zoals verkleden, pompoenen versieren en een griezelboek lezen misschien niet zo goed in de smaak vallen. Echter zijn boeken en films wel een optie als ze spannend en eng genoeg zijn. Houd daar wel rekening met jouw eigen kind. Een ander idee voor Halloween is een speurtocht in het donker. Dit brengt veel spanning en sensatie met zich mee. Je kunt bijvoorbeeld een pompoen verstoppen en een schatkaart maken. Een ander idee is een dropping. Er zijn genoeg spellen uit te voeren. Zo lang je er een spannend verhaal aan bindt en het in de schemering/donker doet is het altijd leuk.

 

Lekker eten

Of je nou het jonge of oudere kinderen Halloween viert, lekker eten kan niet ontbreken. Tijdens jullie film of griezelverhaal zijn mooi versierde Halloween hapjes een leuk idee. Verder zijn er genoeg andere recepten te vinden voor Halloween. Denk bijvoorbeeld aan een taart met mooie versieringen. Hier kan je ook een activiteit van maken. Bak gezellig met de kinderen Halloween cup cakes, brownies of een hele taart.

https://oudersgids.nl/