Sprookjesdromen
Image default
Society / Holidays

U kunt deze studenten helpen!

Studeren is erg duur. Veel wordt wel door de overheid betaald, maar alsnog lopen de studie schulden hoog op. Studenten moeten meestal verhuizen voor hun opleiding, buitenlandse studenten of studenten die anders om 5 uur moeten opstaan om klokslag 9 uur in de collegezaal te zitten. Het openbaar vervoer wordt wel vergoed, als je studenten OV aanvraagd, maar alsnog is het niet ideaal om zo vroeg op te moeten staan. 

Daarnaast krijg je ook te maken met collegegeld, boeken die je moet kopen of je volgt een opleiding die bepaalde eisen aan je laptop stelt en je 1000 euro kwijt bent aan een laptop. Soms hebben ouders of familieleden een spaarpotje voor studeren, maar vaak moeten studenten het zelf ophoesten en sluiten zij een lening af. 

 

Het is zeker van belang dat studenten een goed betaalde baan kunnen vinden, om al deze kosten te kunnen betalen. Ook voor de studententijd is het handig als je al een spaarpotje hebt gevuld. 

Er wordt dan ook veel voor studenten geregeld uit organisaties en bedrijven. Sommige bedrijven bieden banen aan voor bepaalde studies, zodat de studenten als assistent te werk kunnen gaan bij hun bedrijf. Dit geeft een win win situatie. De kleinere klusjes worden door laagbetaalde werknemers gedaan, zodat ze hun goed betaalde werknemers voor de moeilijke dingen kunnen gebruiken. Voor studenten geeft dit twee voordelen: ze kunnen hun kennis verder oefenen in de praktijk, ervaring opdoen en daarnaast krijgen ze beter betaald dan een baan zonder opleiding vereiste. 

 

Ben jij de baas van een IT bedrijf en zijn er student programmeur gezocht? Of heb jij een front-end developer nodig? Dan zou ik snel een vacature maken voor studenten! Deze developers kunnen jou namelijk hebben bij kleine klusjes zoals het bedenken van opmaak, samen kunnen jullie bespreken wat ze al hebben geleerd en waar zij u van kunnen verlossen. 

 

http://kojac.nl