Sprookjesdromen
Image default
Banen en opleidingen

KU Leuven zoekt enthousiaste Linux systeembeheerders

Functie

Zijn meerdere van deze taken aantrekkelijk voor jou (ze zijn natuurlijk ook allemaal mogelijk)? Dan ben jij de collega die wij zoeken!

 • U kunt honderden Linux-servers of petabytes aan gegevens beheren.
 • Je gebruikt op Linux gebaseerde tools en automatiseringstools (zoals Docker, Puppet, Jenkins, Nomad, Vault, Ansible en Salt).
 • Je beheert een supercomputeromgeving (Vlaams Supercomputercentrum).
 • U kunt grote opslagsystemen (zoals NetApp, Spectrum Scale en Ceph) of datamanagementframeworks (zoals iRODS) beheren.
 • U kunt de prestaties van IT-infrastructuur (Nagios, Grafana, Elasticsearch, Kibana) ontwerpen, installeren, upgraden, bewaken en bewaken.
 • Je werkt samen met andere teams en vertaalt hun verwachtingen naar basisinfrastructuurcomponenten.
 • Je besteedt aandacht aan en past nieuwe technologieën toe in de markt.

Bedrijfsprofiel:

 • Je droomt ervan IT-talenten toe te passen in een uitdagende open source omgeving.
 • Je wilt bijdragen tot de high performance, schaalbaarheid en altijd beschikbare IT-infrastructuur van de grootste universiteit van Vlaanderen.
 • Je ontdekt graag nieuwe technologieën en leren is voor jou net zo natuurlijk als ademen.
 • “Ja” drie keer? Dan word jij misschien de nieuwe Linux-systeembeheerder voor ICTS!

Als teamlid van de centrale infrastructuur van ICTS werk je mee aan de ontwikkeling en operationele ondersteuning van het centraal beheerscomputersysteem en de diensten van de KU Leuven. In deze dienst zijn we op zoek naar Linux systeembeheerders werkzaam in een hightech omgeving. In het kernteam van alle op Linux gebaseerde services krijg je een plek.

Aanbod

Je hebt gekozen voor een carrière met onbegrensde mogelijkheden tot zelfontplooiing en professionalisering in de Leuvense regio, want ICTS levert nagenoeg alle mogelijke ICT-diensten voor 100.000 studenten en 20.000 medewerkers. Door onze academische achtergrond is innovatie onze kern.

Als Linux systeembeheerder van ICTS word je omringd door toptalenten in jouw vakgebied en groeit jouw expertise voortdurend. Je krijgt een intensieve training on the job, maar je neemt ook direct deel aan uitdagende programma’s. De goede balans tussen werk, amusement en vrije tijd is voor ons duidelijk.

Jouw profiel

Je hebt een bachelor- of masterdiploma behaald met een sterke focus op informatica, of je hebt door ervaring een gelijkwaardig kennisniveau verworven. We moedigen pas afgestudeerden ook aan om te solliciteren!

Ben je ook bekend met het Linux-ecosysteem of ben je geïnteresseerd in het opbouwen van deze kennis?

Vind je je akker mooi? Spreek je nederlands en engels?

Ben je bereid om samen met je collega’s deel te nemen aan het wachtsysteem?

Dan is ICTS jouw ideale plek!

Ontwerp en ontwikkel IT-programma’s en applicaties, ontwikkel applicaties op besturingssystemen: Linux / Unix, analyseer klant- of gebruikersbehoeften, stel functionele specificaties op (specificaties, deadlines, kosten, etc.), formuleer en formuleer technische specificaties voor IT-applicaties ( specificatie)

Professionele (concentratie) bachelordiploma (PBA)

https://www.vindazo.be/vacatures/systeembeheerder-unix-linux.html