Sprookjesdromen
Image default
Society / Holidays

Onderhoud van je gebit

We worden zonder geboren en sterven waarschijnlijk zonder. Het gebit, ook wel de tanden. In ons hele leven hebben we twee sets aan tanden. In het eerste jaar van ons leven ontwikkelen we de kleine melktandjes die een aantal jaar blijven zitten waarna we ons volwassen gebit houden. Dit gebit is sterker en de tanden en kiezen zijn sterker. Onze tanden hebben we voornamelijk nodig bij de volgende handelingen. Het hoofddoel voor onze tanden is het vermalen van eten, van zowel zachte als hardere voedingswaarden. Daarnaast hebben we ons gebit nodig om goed te kunnen spreken en articuleren.

Zoals genoemd is het gebit van uiterst belang. Het kan zo zijn dat in de loop van de volwassen tanden en kiezen een van deze getrokken moet worden. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Het kan zo zijn dat er gaatjes op treden in de tand, dat het tandvlees rondom ontstoken is of dat er zich een ander probleem voordoet zoals dat je een wortelkanaalbehandeling moet ondergaan. Wat er bij een wortelkanaalbehandeling wordt gedaan is dat de gehele binnenkant van de tand wordt schoongemaakt, en vervolgens wordt afgesloten en dit zal altijd onder verdoving gedaan worden. Je kan er ook voor kiezen om je kies trekken. Echter een enkeling zal hiervoor kiezen aangezien je dan een kies mist, en deze niet wordt vervangen door een prothese.

Het is dus van belang dat je je gebit goed onderhoud anders kan zich een van de bovenstaande problemen voordoen. Het onderhouden van je gebit is niet heel lastig. Zoals eenieder weet is dat je minimaal tweemaal daags moet poetsen, niet alleen voor een frisse adem maar ook om schadelijke bacteriën en andere dingen van de tand te verwijderen. Daarnaast is het van belang dat er geflost of gestookt wordt, op deze manier haal je de overige resten weg waar je niet bij kan met de tandenborstel. Het gebruik van mondwater is optioneel.

http://www.orfeokliniek.nl/