Sprookjesdromen
Image default
Society / Holidays

Scandinavische woonstijl

In je jongere jaren waren ABBA en Pipi Langkous de enige Scandinavische invloeden in je leven. Tegenwoordig komen er talloze dingen uit Scandinavië zoals bijvoorbeeld de Ikea. De Ikea brengt Scandinavische huisstijl met zich mee en begint enorm populair te worden in Nederland. De Scandinavische stijl is tijdloos en functioneel. Wat maakt het Scandinavische interieur zo bijzonder? In de onderstaande blog gaan wij jou dat vertellen.

De basis van de Scandinavische stijl is wit. Het is niet persé dat het huis geen andere kleur mag hebben maar de basis is toch wel wit. Toch is niet alles dezelfde kleur wit en worden er verschillende wittinten gebruikt om zo contrast te creëren. In de noordelijke landen schijnt de zon minder in de winter. Om dus niet geheel in het donker te leven kiezen vele mensen bewust voor een lichter interieur   In Zweden zijn de huizen van hout en gebruiken ze verf voor hout. Als je dezelfde effecten wilt bereiken is het belangrijk om de juiste verf aan te schaffen.

De Noord Europese stijl bevat veel sfeer door het gebruik van natuurlijk hout. Hout is onmisbaar in het Scandinavische interieur. Overal waar je kijkt is hout, hout en nog meer hout. Het is belangrijk om veel lichte houtsoorten te gebruiken zoals beuken, berken- en essenhout.

Om het strakke design af te maken kan je gebruik maken van textiel en accessoires. Het design is natuurlijk heel erg strak, maar dit kan er ook voor zorgen dat het huis te kil en ongezellig wordt. Om in het huis toch een knus en gezellig gevoel te creëren is het een goed idee om gebruikte maken van bijvoorbeeld kussens of plaids. De muren kunnen best sober blijven maar toch is het ook leuk om een eenvoudige poster op te hangen in bijvoorbeeld zwart wit of een poster met mooie grafische ontwerpen en teksten.

https://www.moosefarg.nl/