Sprookjesdromen
Image default
Marketing

Wat jongeren zo leuk vinden aan TikTok

Wellicht heb je al weleens gehoord van de nieuwe rage onder jongeren: TikTok. Of is dit voor het eerst dat je die naam hoort? TikTok is een app waarmee korte muziekvideo’s gemaakt en gedeeld worden onder jongeren. Jongeren filmen zichzelf dan wanneer zij dansen, zingen of karaoke doen. Deze video’s kunnen zij vervolgens geheel naar wens bewerken, inclusief gave effecten en daarna zetten zij ze online. Zo’n video duurt gemiddeld 15 tot 300 seconden en kan direct gedeeld worden op andere socialmediakanalen, zoals Facebook en Twitter. De app heeft al meer dan 100 miljoen gebruikers, overal ter wereld en iedere dag worden er meer dan 10 miljoen video’s online gezet.

 

Dus wat is het geheim?

Hoewel je met Snapchat, Instagram en Facebook bijvoorbeeld ook video’s kunt uploaden, werkt het bij TikTok net even anders. Nadat je je video gepost hebt, kunnen andere gebruikers van de app jouw video delen, Liken of er een reactie op plaatsen. Omdat iedereen die gebruikmaakt van TikTok geïnteresseerd is in video’s bekijken, worden geüploade video’s hier veel vaker en met meer belangstelling bekeken. Jongeren die zichzelf graag filmen en graag middels video in de belangstelling staan, zijn hier gevoelig voor.

 

Voor wie is het bedoeld?

TikTok is een app die zich richt op jongeren. Het gaat hierbij om kinderen van de middelbare school. De minimale leeftijd om een account te kunnen maken is 13 jaar. Toch zitten er veel jongeren op die jonger zijn, wat zij kunnen simpelweg hun geboortejaar veranderen. Dan lijken zij toch minimaal 13 jaar en kunnen zij de app – net als hun vrienden en vriendinnen – gewoon gebruiken. Tegenwoordig hebben jongeren steeds eerder een smartphone, dus het is niet heel vreemd dat zij ook op steeds jongere leeftijd te maken krijgen met dergelijke apps.

 

Populair worden op Tiktok

Bij Tiktok draait het om volgers (fans), likes, reacties, en views. Tiktok volgers bepalen of video goed gevonden worden, samen met de Tiktok likes. Hoe meer je op de teller hebt staan, hoe hoger je in de lijst komt en hoe vaker je gezien wordt. Het is een sneeuwbal effect waarbij je de boel zelf een beetje in beweging kunt brengen. Hoeveel Tiktok volgers heb jij op de teller staan? Boven de 1000? Dan kun je live!