Sprookjesdromen
Image default
Society / Holidays

Aantrekkelijk worden; beroemdheden vs realiteit

Er zijn tegenwoordig een aantal dingen waar je als mens aan moet voldoen om aantrekkelijk gevonden te worden. Dit komt omdat we allemaal naar televisie, bladen en op internet kijken, en daar allemaal dezelfde schoonheidsidealen zien.Mannen moeten keiharde buikspieren en biceps hebben. Vrouwen moeten daarentegen slank zijn en lang, dik haar hebben. Voor beide genders geldt dat de schoonheidsidealen erg gericht zijn op westerse schoonheid. Dit betekent dat vooral witte mensen goed uit de verf komen door deze schoonheidsidealen. Maar is dit nou echt de enige manier om mooi te zijn?

 

Het simpele antwoord is nee. Het westerse beeld van mooi is verreweg niet het enige of beslissende beeld. In verschillende landen worden verschillende dingen mooi gevonden. In arme landen wordt een stevigere vrouw juist weer aantrekkelijk gevonden, omdat dit bewijst dat ze van hoge komaf komt en dus altijd genoeg kan eten. Ook vruchtbaarheid speelt bijvoorbeeld een rol in wat we mooi vinden. Vandaar dat mannen brede heupen erg aantrekkelijk kunnen vinden. 

 

Maar zijn er wat dingen die we kunnen doen als we ons aantrekkelijker willen maken? Jazeker. Witte tanden worden bijvoorbeeld mooier gevonden dat gele tanden. Witte tanden wijzen namelijk op een gezond gebit. Ook vinden mensen een lekker ruikend mens een stuk aantrekkelijker dan iemand die bezweet of op een andere manier onsmakelijk ruikt. Daarnaast vinden mensen schone handen ook altijd fijn. Goed verzorgde handen in hiervoor een must. Daarnaast is het belangrijk om goed verzorgt haar te hebben en om fatsoenlijke kleding te dragen. Het aantrekkelijk maken van jezelf heeft dus veel meer te maken met uiterlijke verzorging dan bijvoorbeeld de kleur van je huid of de omtrek van je buik. Iedereen heeft namelijk een andere voorkeur op het gebied van het uiterlijk van een partner. Maar iedereen wilt wel gewoon een goed verzorgde partner. 

https://witgebitnederland.nl/