Sprookjesdromen
Image default
Society / Holidays

Voordelen van payrolling

Als werknemer zijn we het ondertussen al gewend. Zelden worden we nog door de werkgever zelf uitbetaald. Een payrolling bedrijf heeft die rol ondertussen overgenomen. Dit maakt voor de werknemer eigenlijk weinig verschil; wie betaalt zal hem een zorg zijn, zolang hij maar betaalt wordt. Maar wat zijn de voordelen voor het bedrijf zelf, de werkgever dus, om de salarisadministratie uit te besteden?

  1. Minder administratie

Voor de werkgever is het fijn minder administratieve taken te hebben. Veel mensen vinden dit namelijk geen leuk werk, dus doen ze liever andere dingen. Door payrolling heb je tijd voor deze andere taken, omdat je je geen zorgen meer hoeft te maken om het administratieve werk. Natuurlijk kan je ook een speciaal iemand aannemen om deze administratieve taken van je over te nemen, maar dat is in realiteit duurder dan het in arm nemen van een payroll bedrijf.

  1. Minder risico werkgeverschap

Bij het werkgeverschap horen wat risico’s. Dit zijn dingen als een werknemer die arbeidsongeschikt raakt of ziek wordt. Bij werkgeverschap ben je wettelijk verplicht deze werknemer door te betalen, ook als hij dus niet komt werken. Onder een payroll bedrijf betaal jij als ondernemer alleen de uren die jouw werknemer ook echt daadwerkelijk werkt. De rest vergoedt het payroll bedrijf. Ook bijna alle andere werkgeversrisico’s worden door een payroll bedrijf weggenomen. 

  1. Flexibiliteit

Door gebruik te maken van payroll, kan je per moment kijken hoeveel arbeidsuren je nodig hebt. Zo betaal je nooit teveel voor personeel. Daarnaast is het eenvoudig om van payroll bedrijf te veranderen of zelf weer de administratieve taken op te pakken. Je kunt dus zelf kijken wat het beste voor jou werkt.

 

Oftewel, het in de arm nemen van een payroll bedrijf betaalt zich echt uit! Het is niet alleen tijdbesparend, maar zal u ook een grote hoeveelheid geld besparen.

https://www.cbbs.nl/