Sprookjesdromen
Image default
Society / Holidays

Verschil in prijs in prijzen

Wanneer je zoon of dochter meedoet aan een toernooi op de sportclub, komen ze altijd thuis met de mooiste prijzen. Soms hebben ze dan echt iets gewonnen, of hebben ze de derde plek behaalt in het een of het ander. Maar vaak hebben ze eigenlijk alleen maar meegedaan. Fijn dat ze iets winnen, maar kost dat niet veel geld, om zo een trofee te laten maken? Dat ligt aan hoe het gemaakt is. Is iets met de hand gemaakt, dan kost het veel meer dan als het lopende band werk in de fabriek is geweest.

Dat is ook het verschil tussen een prijs die bijvoorbeeld een winnaar van een Oscar krijgt, of de beker van het lokale toernooi voor voetbal. Bij de prijzen die bij de Oscars worden uitgereikt, komt een ontwerper kijken. Die schetst een eindontwerp en een beeldhouwer moet dat na maken. Uit goud wordt de prijs dan gemaakt en de tekst die onder op het voetstuk staat wordt met een laser graveermachine er in vervaardigd.

De beker die uw dochter heel trots aan u laat zien na het mee doen aan een toernooi voor rugby, is natuurlijk niet van goud. Er is geen hoogstaande ontwerper aan te pas gekomen die speciaal voor het toernooi een schets gemaakt heeft. Waarschijnlijk is het 1 van de 3 opties bij de lokale sportwinkel die in China goedkoop in grote getallen ingekocht kan worden. Hier wordt de tekst die op het voetstuk staat er ook niet ingegraveerd. Deze tekst ontstaat op het voetstuk door te printen op metaal.

Maar betekent dat dat de ene prijs minder waarde heeft voor de eigenaar dan de andere? Zeker niet. Het is altijd leuk om een beker te winnen en geen Oscar of Grammy kan op tegen het winnen van je eerste prijs bij jouw sportvereniging.

 

https://coding.koenig-bauer.com/