Sprookjesdromen
Image default
Aanbiedingen

Werk je fulltime op kantoor? Vergeet dan niet om voldoende te sporten!

Werk je fulltime op kantoor? Vergeet dan niet om voldoende te sporten!

Voldoende bewegen is ontzettend belangrijk. Het is onmisbaar voor onze fysieke gezondheid, maar ook voor onze mentale gesteldheid. Helaas beweegt het grootste deel van de bevolking nog steeds te weinig. Vooral de mensen die op kantoor werken scoren erg slecht wanneer het aankomt op lichaamsbeweging. Met een kantoorbaan zit je immers hele dagen stil en kom je hooguit van je bureaustoel af om een kopje koffie te pakken of naar het toilet te gaan. Werk je fulltime op kantoor? En beweeg je te weinig? Dan is deze blog voor jou!

 

Door te sporten neemt de kans op hart- en vaatziekten af

Wist je dat door te sporten je bloedvaten verder open gaan staan? Hierdoor kan het bloed gemakkelijker zijn weg vinden en hoeft het hart minder hard te werken. Er is een duidelijk verschil te zien tussen mensen die regelmatig sporten en mensen die praktisch nooit van de bank af komen. Een ongezonde leefstijl leidt namelijk vaak tot vernauwde bloedvaten, een verhoogde bloeddruk en daardoor ook een grotere kans op hart- en vaatziekten. Door te sporten wordt de kans op hart- en vaatziekten, maar ook andere ziekten verkleint. Om een gezonde levensstijl promoten kun je jouw werknemers een waterfles geven. 

 

Door te sporten komen er extra gelukshormonen vrij

Sporten stimuleert de aanmaak van gelukshormonen in de hersenen. Deze stofjes, die bijdragen aan ons geluksgevoel, komen tijdens het sporten in grote hoeveelheden vrij in onze hersenen. Het gaat dan om de stofjes serotonine, dopamine en endorfine. Aan de andere kant zorgt sporten ervoor dat stressverhogende stoffen als cortisol en adrenaline sneller worden afgebroken. Deze combinatie van een grotere hoeveelheid gelukshormonen en een kleinere hoeveelheid stresshormonen, maakt dat je je gelukkiger voelt.

 

Door te sporten gaat je nachtrust erop vooruit

Bewegen heeft tot slot een positief effect op onze nachtrust. Ga maar eens een halfuurtje hardlopen ’s avonds na het werk en je zult merken dat je die nacht als een blok in slaap valt. Waarom sporten een positief effect heeft op onze nachtrust is vrij simpel: sporten leidt tot een verhoogde aanmaak van adenosine. Samen met melatonine zorgt adenosine ervoor dat je je ’s avonds moe voelt. Cafeïne uit koffie en te weinig water drinken kunnen echter weer een negatieve invloed hebben op je slaap. Laat bidons bedrukken om goed gehydrateerd te blijven tijdens het sporten en je zult slapen als een roosje!

 

https://www.loopper.com/