Sprookjesdromen
Image default
Aanbiedingen

Zo moet jij je Trachycarpus onderhouden

Als planten eigenaar weet je waarschijnlijk dat iedere plant zo nu en dan wat aandacht nodig heeft. Bij de ene plant is dat net iets meer dan bij de ander. In deze blog vertellen we je graag meer over het onderhoud van de Trachycarpus. Een winterharde palm die bekend staat om haar mooie waaiervormige bladeren. Wil jij weten hoe je zo lang mogelijk van deze plant geniet? Lees snel verder!

 

Eerste hulp bij verkleurde bladeren

Het is een natuurlijk proces dat de onderste bladeren van een palmboom na verloop van tijd gaan verkleuren. Het is iets waar je in principe niets tegen kunt doen. Als je opmerkt dat jouw Trachycarpus bladeren een bruine/zwarte punt krijgen, dan is de kans groot dat je haar teveel water hebt gegeven. In de meeste gevallen is dit simpel op te lossen door minder water te geven. Als de bladeren van jouw palm juist geel of bruin kleuren, dan is dit een teken van te weinig water. Ook dit is vaak snel opgelost door de palm net wat meer water te geven. Let wel op, de bladeren kunnen namelijk ook geel kleuren bij de overgang van een zonnige naar een schaduwrijke plek. Dit is vaak maar tijdelijk!

 

Snoeien en knippen

Zoals we net benoemden is het een normaal proces dat de onderste bladeren van de Trachycarpus verkleuren. Vaak gaan die bladeren dan ook hangen en verliezen ze hun natuurlijke uitstraling. Om deze bladeren te verwijderen buig je ze simpelweg naar beneden en kun je de vervolgens afknippen met een snoeischaar. Wat de bruine/zwarte punten betreft, deze kun je gerust afknippen met een gewone schaar. Vaak zijn mensen geneigd om de stam bij te knippen. Dit is echter niet aan te raden! De stam is de kern van de boom en als je deze knipt, maak je de boom dood. Als de Trachycarpus buiten staat komt hij vaak tot bloei. Onderaan de kruin van de boom ontstaan dan trossen met gele bloemetjes. Het advies is om deze te verwijderen, omdat ze veel energie opeisen van de palm. 

 

MyPalmShop

Wij hopen dat je na het lezen genoeg geïnformeerd bent over de verzorging van de Trachycarpus. Ben jij zelf op zoek naar een mooie palm? Kijk dan eens op de website van MyPalmShop! Je kunt bijvoorbeeld de Trachycarpus Wagnerianus kopen bij My Palmshop, maar ook nog vele andere soorten!

https://www.mypalmshop.nl/