Sprookjesdromen
Image default
Aanbiedingen

Alles wat je moet weten over de Bosch machine

Als je binnen je budget blijft en een echte multi-tasker in de keuken wilt, is de Bosch keukenmachine een topkeuze. Hij is capabel en wordt geleverd met een groot aantal hulpstukken om uw keukenrepertoire uit te breiden. Het is ook zeker niet de duurste keukenmachine op de markt, waarschijnlijk omdat de meeste hulpstukken van plastic zijn.  Er zijn misschien kleinere opties voor u als u een kleine keuken hebt, maar voor het bereiden van maaltijden voor het hele gezin, zoals batches bolognese of grote smoothies, is dit een topkeuze.

Er is veel inbegrepen bij deze machine, dus bereid je voor op een behoorlijk stuk van je aanrecht als je hem koopt, maar hij doet zo veel taken dat ik het niet erg vond hoeveel ruimte hij innam tijdens het testen.

Bosch keukenmachine

De Bosch keukenmachine is een capabele keukenmachine van hoge kwaliteit, maar hij doet ook dienst als blender, hakselaar en zelfs als mini-hakker. Voor die prijs kun je keukenhulpen niet veelzijdiger maken. 

Wat kan de Bosch keukenmachine nog meer? 

De Bosch keukenmachine doet zijn naam eer aan. De keukenmachine wordt geleverd met een elektrisch pers hulpstuk met een ruimer die bovenop een plastic pulpfilter draait om het sap uit citrusvruchten zoals sinaasappels en citroenen te halen. Dit doet zijn werk uitstekend door al het sap uit het fruit te halen, maar omdat de kan zelf zo groot is, lijkt het wel alsof er een komisch kleine hoeveelheid sap op de bodem van de kom van de keukenmachine achterblijft. 

Andere hulpstukken zijn onder meer een klopfunctie. Deze klikt vast op de bovenkant van de kom en draait rond, zoals sommige compactere standmixers. Qua kwaliteit is dit geen concurrent, maar het kan room na een paar minuten tot pieken brengen. 

Tot slot is er een deeghaak. Ook dit werkt niet zo goed als de beste standmixers om deeg te kneden, maar het doet wel zijn werk om een deeg te vormen en het rond de zijkant van de kom te werken. 

Deze hulpstukken zijn verpakt in een handige draagtas. 

De Bosch keukenmachine schoonmaken

Goed nieuws voor eigenaars van een vaatwasser: de hulpstukken van de Bosch Food Processor zijn allemaal vaatwasmachinebestendig. De basis kan worden schoongeveegd, maar omdat het metaal is, moet je dit wel regelmatig doen om te voorkomen dat er vingerafdrukken op de basis achterblijven. Omdat de mengkom zo groot is, is het misschien beter om hem met de hand af te wassen, want hij paste met moeite in mijn ietwat kleine vaatwasser.

 

Waarom een keukenmachine?

Als je het hakken van noten, het snijden van groenten en het raspen van kaas te vervelend en tijdrovend vindt om met de hand te doen, moet je overwegen een keukenmachine aan te schaffen. Dit keukengereedschap is ook handig voor het mengen van dipsausjes zoals hummus, het bereiden van zelfgemaakte mayonaise en het mengen van taart- of brooddeeg.

Om kleine partijen ingrediënten te verwerken, kan je overwegen een kleine keukenmachine aan te schaffen, zelfs als je al een grote versie hebt. Mini-processoren zijn het handigst voor taken als het hakken van een ui, het bereiden van sladressing, of het maken van een kleine partij pesto.