Sprookjesdromen
Image default
Society / Holidays

Bij de Schaakkoning

Bij de Schaakkoning kan je alles krijgen wat met schaken te maken heeft, of het nou schaakspellen zijn of losse stukken. Wij zijn letterlijk te koning in het aanbod van alle schaakspellen die we hebben. Wanneer je net zo verzot bent op het schaakspel als wij, zit je bij ons aan het goede adres! In onze webshop kan je zien wat we allemaal hebben. Naast het brede assortiment aan schaakspellen dat we hebben, zijn er ook een heleboel speciale versies van het schaakspel bij ons beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan het KUBB Vikingen schaakspel, of laserchess. Wanneer je een schaakfanaat bent en hier nog nooit van gehoord hebt, is het misschien een idee om ze eens uit te proberen. Daarnaast heeft onze webshop ook magnetische schaakspellen, losse schaakstukken en schaakborden. Een schaakspel kopen? Schaakkoning!

Het schaakspel, veelzijdig

Wat wij van de Schaakkoning vinden, is dat het schaakspel vooral veelzijdig is. Iedereen, jong en oud, kan er plezier van beleven, en dat vinden we heel mooi. In onze webshop kunnen er ook dingen gekregen worden die minder makkelijk in winkels te vinden zijn die toevallig ook schaakspellen verkopen. We hebben namelijk ook magnetische schaakspellen die makkelijker te gebruiken zijn onderweg, en ook losse schaakstukken of -borden. We begrijpen namelijk hoe jammer het is om een schaakspel te hebben waarvan slechts één stukje ontbreekt. Hoewel het makkelijk is om gewoon even een blokje ervoor in de plaats te gebruiken, is het toch niet hetzelfde. Daarnaast begrijpen we ook hoe jammer het is wanneer het bord van een heel oud schaakspel helemaal uit elkaar valt, terwijl de stukken nog in goede staat zijn. Daarom bieden we losse schaakstukken en -borden ook aan.

Plezier voor jong en oud

Zoals we al noemden, het is goed voor de ontwikkeling van kinderen wanneer ze van jongs af aan al leren te schaken. Het is zelfs al mogelijk om een kind te leren schaken vanaf vijf jaar! Er zijn ook wonderkinderen die van een nóg jongere leeftijd kunnen leren schaken. Met het leren van schaken leert een kind ook veel meer vaardigheden. Op school gaan ze beter presteren omdat schaken een kind aanleert om logisch na te denken, het traint ze in het oplossen van problemen en geeft meer ruimtelijk inzicht. Wij kunnen iedere ouder aanraden om hun kind te leren schaken, niet alleen leert het een kind beter concentreren, maar het geeft ze een voorsprong.