Sprookjesdromen
Image default
Society / Holidays

Brand kan voorkomen worden

Als we kijken naar het soort ongevallen is brand toch wel één van de meeste voorkomende. Bovendien is het ook één van de meest verwoestende, als het niet op tijd wordt opgemerkt. Zowel in het huis als op het werk komt het nog te vaak voor. Nalatigheid of een technisch effect zijn de meest voorkomende oorzaken van een brand. We maken tegenwoordig steeds meer gebruik van technologie. Bovendien laten we al die apparaten vaak op stand-by staan, ook al we even niet thuis of op kantoor zijn. Hierdoor bestaat er altijd kans op een brand. Daarnaast is fouten maken menselijk. Iedereen vergeet weleens iets. Waar het in het ene geval goed afloopt, kan het in het andere geval fataal zijn.

Helaas komt het nog vaak voor dat we niet op tijd doorhebben dat we iets vergeten zijn. Oorzaken als vergeten het gas uit te draaien of vergeten het kaarsje uit te blazen zijn nog veel genoemde oorzaken voor een brand. En zoals genoemd, de apparatuur kan het ook begeven waardoor er kortsluiting kan ontstaan, wat ook weer een oorzaak kan zijn voor brand. Want ondanks de veiligheid en betrouwbaarheid die elektronische apparatuur garanderen is het nooit helemaal 100 procent veilig.

Gelukkig zijn er ook brandjes die wél op tijd worden opgemerkt en er dus ingegrepen kan worden. Het is dan een kwestie van de schuimblusser of een branddeken te pakken. Wel van belang dat deze noodzakelijkheden aanwezig zijn in huis en op kantoor. Het kost niet veel, gaan lang mee (als het goed is) en kunnen een brand in de kiem smoren. Het bedrijf schoens-safety is een specialist in veiligheidsartikelen voor zowel thuis als op het werk. Op de website staat een groot aanbod aan veiligheidsartikelen die eigenlijk in elk pand aanwezig zouden moeten zijn.

http://schoens-safety.nl