Sprookjesdromen
Image default
Society / Holidays

De Portugese keuken

Eten en drinken is zeer belangrijk in de Portugese cultuur. De Portugese schenken niet veel aandacht aan het ontbijt, ze vinden middag eten en het avond eten belangrijker en hier wordt ook meer aandacht aan geschonken.

Ze willen graag verse producten eten en veel mensen produceren ook hun eigen voedsel. Portugese eten vooral veel olijven, veel groente en een grote diversiteit aan fruit en houden wel van een glaasje wijn. In Portugal is veel ruimte om vee te houden en daarom wordt er veel vlees geproduceerd en gegeten. Portugal is niet het meest geschikte land voor vegetariërs. En vanwege de enorme kustlijn zijn verse vis en zeevruchten niet weg te denken van de Portugese menukaart.

De Portugese keuken bestaat vooral uit veel vlees of vis met rijst of aardappelen. De salades bestaande uit sla, tomaat en ui. Er bestaan wel verschillende variaties en manieren van bereiden. Zo kennen ook veel regio´s hun eigen streekgerechten met producten uit de streek. Dit zijn wel vaak speciale en zeer smaakvolle gerechten. En dus kan men stellen dat de Portugese keuken bijzonder is in zijn eenvoud. De Portugese keuken heeft heel veel invloeden gehad van verschillende landen en culturen en landen.

Het avondeten ziet er vaak als volgt uit in Portugal:
Voorgerecht. Soep is in Portugal een favoriet gerecht. Portugezen houden vooral van goed gevulde soepen. De basis bestaat meestal uit groentebouillon met aardappelen en groenten.
Hoofdgerecht. Een traditionele maaltijd in Portugal is redelijk eenvoudig en bestaat vaak uit vlees of vis met aardappelen of rijst en een gemengde salade met ijsbergsla, tomaat en uit. Elke streek in Portugal heeft daarop eigen varianten en bijzondere gerechten met producten uit de regio. Nagerecht. Naast vers fruit vind je vele soorten mousse, pudding of crème op de menukaart.

Wil jij nou ook eens de Portugese keuken proeven en genieten van de Portugese cultuur? Bekijk eens de website van www.lastminuteportugal.nl en wie weet ben jij misschien volgende week lastminute in Portugal.

http://www.lastminuteportugal.nl/