Sprookjesdromen
Image default
Society / Holidays

Cosmetische ingrepen onder toezicht van de overheid

Cosmetische ingrepen zijn niet altijd even veilig. De gevolgen kunnen enorm zijn. De overheid vind dat hier nog niet genoeg aandacht aan is besteed. Er zijn daarom enkele veranderingen in de wereld van cosmetische ingrepen gerealiseerd door de minister van Volksgezondheid.

 

Als eerste mogen reclames voor cosmetische ingrepen niet langer zonder de verplichte slogan een reclame lanceren. In de slogan staat dat een cosmetische ingreep risico’s kent. Daarnaast heeft de overheid een nieuwe webpagina gelanceerd. Deze is te vinden op de website van rijksoverheid. Het kabinet wil dat mensen goed geïnformeerd zijn over de mogelijke risico’s bij cosmetische ingrepen. Deze webpagina is voorzien van veel gestelde vragen zoals: “Mag mijn behandelaar de cosmetische ingreep uitvoeren?”.

 

Niet alleen de overheid probeert cosmetische ingrepen veiliger te maken. Het is in 2015 normaal geworden om altijd de beste apparatuur te gebruiken. Verouderde apparatuur wordt niet meer geaccepteerd. Het merk van veel apparaten is ook veel belangrijker geworden. Kwaliteit wordt nu veel vaker gekoppeld aan een merk. Daarnaast moeten de ingrepen subtiel zijn. Geringe inspuitingen door cosmetisch artsen.

 

Dat laatste is goed terug te zien bij het behandelen van de hangende oogleden. Door de verfijnde technologie zijn de ingrepen simpeler geworden en ervaringen ooglidcorrectie zijn daardoor ook flink verbeterd. Bij een ooglidcorrectie of het opvullen van de lippen ben je niet langer dan een half uurtje bezig. Slappe huid over de ogen kunnen nu gemakkelijker worden weggewerkt.

 

Er blijven natuurlijk andere redenen voor een ooglidcorrectie dan alleen de verfijnde technologie. Vaak komt het voor dat slechts een van de ogen te maken hebben met een hangend ooglid waardoor u eerder zou overwegen dit bij te willen werken. Daarnaast kan een hangend ooglid ook het zicht beperken. Wanneer dit het geval is dan is de behandeling eigenlijk niet meer uit te stellen. Ook voor meer informatie over ooglid behandelingen kunt u vinden op de website van rijksoverheid.

http://injectableklinieken.nl/