Sprookjesdromen
Image default
Society / Holidays

De zomer is niet voor iedereen leuk

Voor veel mensen is het vervelend om in de zon te zitten. Dit kan verschillende redenen hebben. Als eerst kunnen mensen last hebben van een zonneallergie. Een zonneallergie is een overgevoelige reactie van je lichaam op de zon. Vaak ontstaat dit in de vorm van een droge, geïrriteerde huid en krijgen mensen die hier aan leiden jeuk. Je kan je voorstellen dat mensen die hier last van hebben het vervelend vinden om in de zon te zitten.

Ten tweede kan het vervelend zijn voor mensen die gevoelig zijn voor een zonnesteek. Een zonnesteek is een woord dat een heleboel samenvat. Het is een oververhitting van het lichaam als gevolg van teveel zonlicht op het hoofd en de nek. Je lichaamstemperatuur ontregelt volledig en je lichaam kan wel 42 graden warm worden. Symptomen van een zonnesteek zijn vaak: braken, misselijkheid, hoofdpijn en duizeligheid. Als je last hebt van een zonnesteek of de symptomen voelt opkomen is het belangrijk om gelijk de zon te verlaten. Een trucker pet of cap kopen kan je helpen voorkomen dat je last krijgt van een zonnesteek.

Ook de vliegen en muggen worden als erg vervelend ervaren. Je moet ervoor zorgen dat je de ramen en deuren goed dicht houdt zodat deze insecten niet te veel binnen komen. Hoewel het niet helemaal te voorkomen is, is het slim om het risico te minimaliseren. Dit zorgt ervoor dat je niet gestoken wordt door de muggen en vliegen op je eten hebt. 

Hoewel het nu net lijkt of de zomer vervelend is, is het dit helemaal niet. Ik hoop met dit artikel duidelijk te hebben gemaakt dat er ook mensen zijn voor wie de zomer een minder leuke tijd is. Voor veel van ons betekend de zomer dat we weer kunnen genieten van de zon, het terras, kunnen zitten in de tuin en weer lekker op vakantie kunnen gaan.

 

https://www.snapbacks.nl/