Sprookjesdromen
Image default
Society / Holidays

Een goede vacaturetekst schrijven

Vacatures zijn het meest gebruikte middel om nieuwe mensen te werven voor functies binnen je bedrijf. Wil je mensen werven om bij jou te komen werken, dan moet je natuurlijk wel laten zien dat je ze iets te bieden hebt en dan moet je opvallen tussen alle andere vacatures. In dit artikel lees je een aantal tips om voortaan de beste vacatureteksten te schrijven, waardoor de sollicitaties binnenstromen.

Kort en bondig

Mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan zien wel honderden vacatures per dag. Ze scrollen wat af en zoeken naar die ene speld in de hooiberg. Zorg dus dat jouw boodschap goed overkomt in weinig tijd. Iemand die druk aan het zoeken is naar een baan, heeft geen zin om hele lappen tekst te gaan lezen. Zorg dus dat je eerste alinea meteen aanspreekt en prikkelt om verder te lezen, maar laat het verder kort en bondig. Gebruik niet te veel woorden om te zeggen wat je over wilt brengen.

Niet te stoffig

Het hoeft tegenwoordig allemaal niet meer zo zakelijk en saai. Schrijf de vacaturetekst in korte zinnen en spreektaal, waardoor het leuk is om te lezen. Dit hangt natuurlijk wel een beetje af van de doelgroep. Zoek je nieuwe vakkenvullers voor je supermarkt, gebruik dan informeel taalgebruik zodat het jongeren aanspreekt. Gaat het om een functie als boekhouder of advocaat, dan mag het wel een stukje formeler zijn. Zorg in ieder geval dat het aansluit bij je doelgroep. Een vacature schuldhulpverlening gemeente ziet er heel anders uit dan een vacature WMO consulent.

Een goede naam

De meeste mensen zoeken vacatures op de naam van de functie. Je wilt natuurlijk dat jouw vacature goed vindbaar is. Zorg dus dat je een passende een aanlokkende naam kiest, waaruit meteen blijkt waar deze vacature om gaat. Het moet in één oogopslag duidelijk zijn.

https://professionalpartners.nl/