Sprookjesdromen
Image default
Society / Holidays

Laatste nieuws

 

 

 

 

 

 

 

Het nieuws van vandaag laat zien dat Rutte weer een persconferentie gaat geven. Dit is normaal altijd op dinsdag, maar door de nieuwe besmettingen die gevaarlijk stijgen in aantallen, heeft Rutte besloten de nieuwe maatregelen eerder aan te kondigen. Een paar van deze maatregelen zijn al gelekt: zo mogen er nu maar vier mensen op bezoek, en fans van sportwedstrijden moeten de televisie aanzetten, in plaats van fysiek aanwezig zijn. Dit zijn nog maar twee maatregelen die bekend staan onder het volk, maar het schijnt dat er op zondag meer maatregelen komen die ons leven wellicht gaat veranderen. Het voelt alsof we weer terug zijn in maart, toen dit allemaal begon.

Nu is er gelukkig wel een positief puntje, al is het maar een klein puntje. Door al dat politiek nieuws verliezen mensen de hoop, maar dit hoeft gelukkig niet. Omdat dit al de tweede golf is, zijn mensen gelukkig beter voorbereid op wat er komen gaat. Veel bedrijven gingen in maart failliet, omdat niemand dit had verwacht. Nu zijn er veel meer aanpassingen in het normale leven en in het werkleven, waardoor het leven toch nog door kan gaan op een andere manier. Technologie is zo aangepast dat alles op afstand kan, en bedrijven zorgen er voor dat hun werknemers vanuit huis kan werken. Zo wordt er minder verlies gedraaid en blijft de economie van Nederland niet stilstaan.

Toch zijn veel mensen bang. Het leven dat ze kennen, gezellig een drankje doen op een terrasje, naar de bioscoop gaan en kleding shoppen, wordt stopgezet. Ook zijn veel mensen bang om besmet te raken, wat best logisch is met alle nieuwe besmettingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://redactie24.be