Sprookjesdromen
Image default
Society / Holidays

xoxo, Gossip Girl

Misschien wel een van de bekendste en meest populaire dramaserie die is gefilmd in New York. Ondanks dat de laatste aflevering alweer 8 jaar geleden is verschenen, wordt de serie nog steeds vaak bekeken en wordt er nog veel over gepraat. De serie, bestaande uit zes seizoenen, volgt een groep 16 en 17-jarigen die opgroeien in de bovenklasse in New York.

Het verhaal van een stel rijke tieners die leven in de Upper East Side worden op de voet gevolgd, en al het roddelnieuws wordt geplaatst op de site van Gossip girl. Gedurende de hele serie wordt er door Gossip Girl sms’jes gestuurd met de laatste gossip. De grote vragen zijn niet wie studeert af met de beste cijfers? Maar de vragen als; wie doet het met wie, wie heeft het meeste geld, wie is de Queen Bee en wie gaat er met wie naar Prom? Gedurende de hele serie is het dan ook de grote vraag; wie is Gossip Girl?

Ondanks dat veel series en films die zich afspelen in New York, niet worden gefilmd in New York is dat bij deze serie niet het geval. De serie is echt gefilmd in New York en veel locaties worden dan ook herkend in de show. Tegenwoordig zijn er dan ook dan ‘Gossip Girl tours’ in New York waarbij je de meest bekende plekken uit de serie bezoekt. De voormalig burgermeester van New York heeft dan ook 26 Januari als ‘Gossip girl dag’ bekroond ter viering van de uitzending van de 100ste aflevering van de show.

 Er werd de laatste tijd veel gespeculeerd over een reboot van de serie. De nieuwe serie zal dan in dezelfde wereld afspelen, maar dan acht jaar later, met een nieuwe cast. Ondanks dat Chace Crawford (speelt Nate in de serie) in een interview heeft aangegeven open te staan om onderdeel uit te maken in de reboot is het nog niet zeker of acteurs uit de originele serie terug zullen komen.

https://www.showbizz24.nl