Sprookjesdromen
Image default
Society / Holidays

Partner met rugklachten

Heeft je partner rugklachten, dan ken je vast het klappen van de zweep wel. Iedere keer weer speelt op de meest overwachtte momenten “de rugpartij” weer op. Zomaar een dagje slenteren in een dierentuin? Jouw partner kun je bij elkaar vegen na zo’n event. Langdurige autorit maken? Dan is het altijd maar weer afwachten “of het niet in de rug is geschoten”. En als topper ‘verkeerd liggen’. Met een scheve rug uit bed stappen. Bijzonder naar voor degene in kwestie, maar ook voor de gezinsleden, of voor jou als partner lang niet altijd even leuk. 

Rugklachten

Veel patiënten met rugklachten hebben in de loop der jaren meerdere rugspecialisten bezocht, zoals de chiropractor, of natuurlijk een goede fysiotherapeut. Eenmaal de juiste hulpverlener gevonden dan kan deze de kwalen tijdelijk verlichten en instructies geven welke oefening je als patiënt gewoon zelf thuis kunt uitvoeren, om erger te voorkomen. Prima. Maar helaas schiet het er bij tijd en wijle toch “ineens” weer in. Jij kunt dan je partner helpen door een gepaste massage te geven. De huid raakt beter doorbloed en spieren ontspannen, wat direct verlichting kan geven. 

Masseren helpt

Je kunt zelf een massage training ondergaan, neem je partner mee zodat je het “juiste oefenmateriaal” beschikbaar hebt. Een van de meest gekozen massage cursussen is in dit geval de ontspanningsmassage. Cursussen worden in het weekend gehouden, centraal in Nederland en voor iedereen toegankelijk. 

http://www.kopos.nl/cursussen/klassieke-massage