Sprookjesdromen
Image default
Society / Holidays

Soorten laptops

In onze huidige samenleving is het bijna ondenkbaar dat je geen beschikking hebt over een laptop. Je hebt er een nodig voor school, voor werk en voor je privé leven. Het is daarom belangrijk dat je een laptop hebt, die precies voldoet aan jouw eisen. Een goede laptop heeft niet meer functies dan jij nodig hebt, en ook niet minder functies dan nodig. Laptops hebben verschillende besturingssystemen, snelheden, mogelijkheden en prijzen. Maar hoe weet je nou welke laptop perfect voor jou is? Meestal vind je geen perfecte laptop, maar je kan er wel een bijna perfect maken: namelijk door hem zelf samen te stellen! In dit artikel leg ik uit hoe je het beste een custom laptop kan samenstellen.

 

Allereerst moet je goed bedenken waar je de laptop voor gaat gebruiken. Als je hem alleen nodig hebt voor school of werk, en dus vooral office en Internet gaat gebruiken, dan heb je meestal genoeg aan een laptop met een i5 processor, een 13 tot 15 inch scherm en een werkgeheugen van 8 GB. De processor is de kern van de laptop en is verantwoordelijk voor de snelheid, hoe groter de processor, hoe sneller de laptop. Het werkgeheugen geeft de mogelijkheid verschillende applicaties tegelijkertijd te laten werken, bijvoorbeeld youtube, powerpoint en foto’s. Hoe meer werkgeheugen, hoe meer apps tegelijkertijd kunnen werken zonder dat leehnavasor de laptop vastloopt.

Wanneer je een laptop wil gebruiken voor fotobewerking of films kijken in Full HD (bijvoorbeeld op Netflix), dan is een i5 processor niet genoeg. In dat geval is het het beste om een i7 processor aan te schaffen. Ook is het dan het fijnst om een 15 inch scherm te hebben. Een werkgeheugen van 8 GB voldoet nog wel dan.

De duurste laptops zijn diegene die bedoeld zijn voor gaming en videobewerking. Een dergelijke gaming laptop samenstellen is een belangrijk klusje. Je moet ervoor zorgen dat de laptop een videokaart heeft, dat de processor i7 is en dat het werkgeheugen tenminste 16 GB is.

https://laptopzelfsamenstellen.nl/