Sprookjesdromen
Image default
Society / Holidays

Tatoeage laten zetten

We kunnen eindelijk weer. Nadat de tatoeagewinkels maanden dicht zijn geweest, kunnen ze eindelijk weer open. En daarom loopt het natuurlijk ook ineens storm daarbinnen, omdat we allemaal zolang hebben moeten wachten. En we hadden natuurlijk heel veel tijd om na te denken wat voor nieuwe tatoeage we wilden laten zetten. Want door de lock down konden we heel veel dingen niet doen, waardoor we veel meer tijd hadden om op het internet inspiratie op te doen, zelf na te denken wat we wilden en het ook uit te schetsen. Het is dus niet gek dat er lange virtuele wachtrijen staan bij de tattooshops.

Er zijn zelfs al de eerst COVID 19 gerelateerde tatoeages gezet. Zo heeft een Belgische man een toiletrol op zijn arm laten zetten, met 2020 erboven. Ook zijn de eerste bierflesjes met het merk corona al op lichamen verschenen. Zelfs het virus zelf, zoals het altijd op het nieuws wordt afgebeeld, is al te zien op de lichamen van mensen die de ziekte overleefd hebben en een herinnering daaraan willen houden.

Maar niet elke tatoeage die je laat zetten nu hoeft natuurlijk COVID 19 gerelateerd te zijn. Gelukkig kun je ook gewoon voor normale tatoeages bij de tattoo shop terecht.

Mocht je dus een tatoeage willen nemen, is het wel belangrijk te weten welke maatregelen daar allemaal bij komen kijken. Zo moet je bijvoorbeeld een mondkapje op waar dat mogelijk is. Je moet afstand bewaren van klanten en andere tatoeëerders. Je moet van tevoren al een afspraak hebben gemaakt, zodat je niet in de shop zit wanneer dat niet nodig is. Daarnaast is het belangrijk dat je de nazorg erg serieus neemt. Dat is natuurlijk altijd al belangrijk, maar nu is het nog belangrijker. Je wilt immers niet in het ziekenhuis terecht komen. Houd je dus aan de littekenbehandeling en smeer de tatoeage elke dag in met littekencreme.

https://medimast.nl/nl/newgel/g-12