Sprookjesdromen
Image default
Society / Holidays

Top 3 van spaanse steden

Ben jij van plan om een lastminute naar spanje te boeken! Overweeg dan eens voor de verandering een van de Spaanse steden te bezoeken uit deze top 5. Bijna iedere Nederlander is wel eens op vakantie geweest onder de Spaanse zon, maar de steden zijn niet altijd de eerste keuze. Vaak wordt de voorkeur gegeven aan de stranden aan de middellandse zee en de toeristenoorden die in de 2e helft van de 20e eeuw grootschalig uit de grond zijn gestampt.

Barcelona

Barcelona is een van de spaanse steden die het meest bezocht wordt door toeristen. Midden in het toeristische gebied tussen de grootste costa in ligt de miljoenen stad aan de spaanse kust. De stad is beroemd door bouwerken van architect Gaudi zoals bijvoorbeeld de Segrada la Famillia en Parc Guell. Ook kan men hier nog het oude Olympisch dorp aanschouwen en staan er een aantal prachtige paleizen. Je hoort er pas echt bij als je een drankje hebt gedronken op de Ramblas.

Madrid

Madrid is de hoofdstad van Spanje en de op 3 na grootste stad van Europa. De metropool is ontzettend veelzijdig, van gigantische voetbal tempels tot prachtige musea en van oude kathedralen tot gigantische wolkenkrabbers bied de stad voor ieder wat wills. Plaza Mayor is zeker het bezoeken waard.

Granada

Granada heeft iets unieks. Het is hier namelijk mogelijk om een strand en ski vakantie te combineren. Aan de voet van de Sierra Nevada is het mogelijk om de lift te pakken de bergen in. Op minder dan een half uur rijden ligt de middellandse zee met een compleet ander klimaat. Het skiseizoen loopt van november tot en met april. Granada zelf kent ook een aantal hoogtepunten waarvan het Alhambra het bekendst is. Dit paleis is een van de beroemdste monumenten van Spanje.

Kijk voor meer inspiratie en andere spaanse steden op lastminutespanje.nl

http://lastminutespanje.nl/