Sprookjesdromen
Image default
Society / Holidays

Vakantiewoning in het buitenland

Het hebben van een vakantiehuis in een lekker warm Zuid-Europees land is voor bijna iedereen die ultieme droom. Tijdens de zomervakanties lekker met de kinderen een paar weekjes ernaartoe. En tijdens de wintermaanden af en toe wegvluchten van de kou hier in Nederland. Vrienden, familie en kennissen die u kan uitnodigen wanneer u wilt.

Voor steeds meer Nederlanders is het financieel haalbaar om een tweede huis in het buitenland te kopen. Maar lees u eerst goed in voordat u een dergelijke beslissing neemt, want het is niet zomaar een beslissing. Ga bijvoorbeeld eerst een paar keer op vakantie in het desbetreffende land zodat u kan kijken of het wat is. Ook is het verstandig om eerst te huren en dan pas te kopen. Er zijn namelijk nogal wat gevallen bekend van mensen die praktische problemen ervaarden, zoals het wennen aan gewoonten, wetten, mensen en regels. En als het dan toch tegenvalt is het fijn om niet met een duur huis opgescheept te zitten. Zeker ook omdat de huizenmarkt in veel Zuid-Europese land niet heel betrouwbaar is. Een voordeel van het hebben van een huis in het buitenland  in dat er Nederland amper of geen belasting over betaald hoeft te worden. In het land waar de woning staat moet u natuurlijk wel wat belasting betalen, maar vaak vallen deze bedragen mee.

Als u na een aantal bezoekjes aan het land nog steeds enthousiast bent gaat u misschien wel over te huur of koop. Dit is misschien wel het leukste onderdeel. De voorpret van het hebben van het huis en natuurlijk nadenken over de inrichting ervan. Houdt u het lekker Hollands of gaat u voor de Zuid-Europese sferen? Wat in ieder geval niet mag ontbreken is een zwembad. Bij de aanschaf van het zwembad is het overigens wel verstandig om speciaal zwembadfolie te laten plaatsen. Dit beschermt de binnenkant van het zwembad. Een site als zwembadfolie.nl heeft hier nog veel meer informatie over.

http://www.zwembadfolie.nl