Sprookjesdromen
Image default
Aanbiedingen

Verandering van het onderwijs

Het onderwijs is helemaal veranderd in de afgelopen 10 jaar. Toen ik zelf nog naar school ging, was het handjes over elkaar, luisteren naar wat de meester (of eigenlijk 9 van de 10 keer juf) te zeggen had. En daarna natuurlijk keihard aan het werk, praten was niet toegestaan. Dit is ongeveer 7 jaar geleden dat ik mijn laatste jaar op de basisschool genoot. En in die tijd is me toch het een en ander veranderd! Het onderwijs is helemaal anders ingericht. In plaats van stampen en keihard leren wordt de stof nu op een leuke manier aangeboden. Dit wordt gedaan met dingen zoals Kahoot. Bij Kahoot voert de leraar de vragen in die hij of zij wilt stellen aan de kinderen. De kinderen gaan allemaal tegelijkertijd de quiz spelen, op hun mobiel of hun chromebook. Wie het snelste is en de meeste antwoorden goed heeft, wint de quiz.

Daarnaast wordt er ook meer aandacht besteedt aan leuke spelletjes, die ook leerzaam zijn. Dit zijn enegizers. Hierbij leren de leerlingen samenwerken, maar ook iets over de stof van rekenen, taal, begrijpend lezen, ga zo maar door. Een goed voorbeeld hiervan is galgje. Dit kennen we natuurlijk allemaal, maar in plaats van dat we dit stiekem deden tijdens de les, doen de kinderen dit tegenwoordig klassikaal. Een goede tip trouwens voor een goed galgje woord: ‘draadloze achteruitrijcamera set.’ Mag je echter maar een woord gebruiken, dan is alleen ‘achteruitrijcamera’ ook een hele goede, doordat er maar 2 keer de letter ‘e’ in staat.

Al met al is het onderwijs dus erg anders geworden. En dat is beter, want hierdoor hebben leerlingen meer lol in leren en zullen ze dan ook beter hun best doen en langer doorgaan met leren. En het is fijn dat er eindelijk een generatie is die geen hekel heeft aan naar school gaan!

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/