Sprookjesdromen
Image default
Society / Holidays

Romeinse geschiedenis

Als je door Rome loopt, kom je de mooiste bouwwerken tegen. Van het Colosseum tot het Forum, van Circus Maximo tot de Spaanse trappen en van de St. Pietersbasiliek  tot Piaza Navona. Rome is een groot open lucht museum. Want door de geschiedenis heen is het altijd een belangrijk punt geweest.

Dit begon natuurlijk met de Romeinen, een paar honderd jaar voor Christus. Rome was toen het belangrijkste punt van de wereld, met de meeste welvaart. De Romeinen hebben zich vanuit Rome opgewerkt naar een groot rijk, om de hele middellandse zee, dus ook de Afrikaanse kant daarvan. En natuurlijk verder land inwaarts in Europa, strekkende zelfs tot Limburg. De oudste bezienswaardigheden in Rome, zoals het Colosseum, het Forum en Circus Maximo komen uit die tijd.

Na de val van Rome was het  niet langer meer het middelpunt van een van de grootste rijken uit de geschiedenis. Maar toch bleef Rome een erg belangrijke stad. Rome is namelijk de stad van de paus. En de paus heeft gedurende de middeleeuwen, de tijd daarna en eigenlijk nu nog steeds erg veel invloed op de mensen. Vandaar ook dat de keizer van het volgende grote rijk, Karel de Grote, zich in Rome liet kronen.

Na de middeleeuwen werd Italië weer een erg belangrijk land. Dit kwam door de val van Constantinopel. De inwoners van dat gebied vluchtten naar Italië en namen de geschriften uit de Oudheid mee. Hierdoor begon de Renaissance, de hernieuwde interesse in de cultuur van de Oudheid. Vanuit de Renaissance is de wetenschappelijke revolutie en de Verlichting ontstaan. In die tijd werd de Trevifontein gebouwd. Dit is een fontein met veel beeldhoudkunst en knappe vormen van een fonteinpomp, een soort waterpomp. Dit was allemaal mogelijk gemaakt door de wetenschappelijke revolutie in de eeuw daarvoor, want daardoor kon deze ingewikkelde fontein aangelegd worden.

 

https://www.waterpompshop.nl/