Sprookjesdromen
Image default
Society / Holidays

Baankansen na studies

Ouders willen hun kind altijd zo goed mogelijk helpen zijn of haar talent te vinden en dit te laten ontwikkelen, zodat hij of zij daar later zijn baan van kan maken. Maar daarnaast willen ouders ook dat hun kind een succesvol leven zal leiden, zonder geld gebrek. Dat stelt sommige ouders voor een conflict. Want wat als jouw kind uitblinkt in een vakgebied waar bijna geen werk in te vinden is?

Er zijn  ouders die het makkelijk hebben. Zij hebben kinderen die dokter willen worden. Er zal altijd een grote vraag zijn naar dokters, zeker in de toekomst door de vergrijzing. Ouders van kinderen die app ontwikkelaar willen worden, zitten ook goed. In de ICT is altijd veel werk te vinden en er zullen altijd mensen en bedrijven zijn die een app laten maken. Die ouders hebben geluk; zij hoeven zich met dit dilemma niet bezig te houden.

Maar andere ouders hebben een kind dat erg van tekenen houdt. Op de middelbare school doet het kind het goed, het haalt voor alles een voldoende. Maar nergens blinkt het zo erg in uit als in tekenen. Niet gek ook dat het kind aan geeft dat het volgend jaar op de kunstacademie wilt beginnen. Dat stelt de ouders voor een lastig dilemma. Want natuurlijk wil je dat je zoon of dochter zijn of haar passie volgt en doet met haar leven wat ze leuk vindt. Maar er zijn zo weinig mensen die met een opleiding op de kunstacademie een beroep kunnen vinden, laat staan een beroep waar je wat me kunt verdienen.

De harde realiteit is: je kunt je kind niet stoppen. Hij of zij zal moeten doen wat ze wilt. En dan op eigen houtje bepalen of het het waard is door te gaan met de opleiding, of toch een opleiding met meer baankansen te kiezen.

https://www.edit4u.nl/