Sprookjesdromen
Image default
Society / Holidays

Verbouwing badkamer

Je hebt in de afgelopen maanden de woonkamer en de keuken aangepakt door ze te op te knappen in een nieuwe stijl. Nu is de badkamer aan de beurt en je kunt er dan voor kiezen om de badkamer deels of helemaal te verbouwen of te renoveren. Het verschilt natuurlijk om alleen de douchecabine of het bad te vervangen of de betegeling en de gehele afwerking ook op te pakken.

 

Ontwerp

Hierbij is het van belang om goed na te denken wat het ontwerp gaat worden. In de meeste gevallen is de badkamer een relatief kleine ruimte, waar je dus voor een praktische inrichting wilt zorgen. Kies je voor een bad of alleen een douche? Een bad/douche combinatie of heb je aan alleen een douchecabine genoeg? Waar wil je de wastafel en de kastjes hebben? Kies je voor vloerverwarming of niet? Dit zijn allemaal zaken waar je voor het ontwerp goed over na moet denken. Kleine dingen maken in de badkamer het verschil in uitstraling en efficiënte indeling. Ook is de keuze voor een toilet in de badkamer voor iedereen anders. De een heeft graag een toilet in de badkamer, maar er zijn ook mensen die het onhygiënisch vinden om een toilet in de badkamer te plaatsen. Naast het ontwerp kun je ook de ventilatie en de leidingen controleren of vervangen als dat noodzakelijk is.

 

 

De afwerking

Naast de indeling zul je voor het ontwerp en de afwerking goed na moeten denken. Welke soort tegels wil je gebruiken en hoe wil je de afwerking verzorgen? De stijl van de badkamer is natuurlijk belangrijk voor het totaalplaatje. Voor de afwerking van het plafond zijn er ook meerdere mogelijkheden. Je kunt er voor kiezen om het plafond af te werken doormiddel van een stukplafond of juist door gebruik te maken van gipsplaten. Wil je niet al te veel uitgeven voor de badkamer en het een en ander zelf doen, kun je het beste kiezen voor de gipsplaten. Deze kun je zelf eenvoudig monteren doormiddel van de juiste gipsplaatschroeven te gebruiken. Ook Grabber gipsplaatschroeven zijn gemakkelijk te gebruiken en garanderen een hoge kwaliteit.

 

 

https://www.bnvtools.nl