Sprookjesdromen
Image default
Society / Holidays

Schone energie opwekken

Het is zonnetje is eindelijk weer aan het schijnen. Dat betekent lekker in de tuin zitten en genieten van het krachtige zonnetje, maar ook dat de opbrengst zonnepanelen nu ontzettend hard gaat. Want een lekker krachtige zon is niet alleen fijn voor onze wens om bruin te worden, maar ook voor onze wens duurzamer te leven. Met zonnepanelen wek je namelijk zelf je eigen duurzame energie op. Hierdoor ben je niet alleen heel lekker bezig voor het milieu, maar zie je ook je energierekening dalen.

Het is namelijk zo dat je eenmaal een grote uitgave maakt; namelijk het plaatsen van de zonnepanelen. Dit kost natuurlijk veel geld, maar heb je er al binnen enkele jaren uit. Want de energierekening wordt een stuk lager, omdat je een groot gedeelte van je stroom zelf opwekt. Hierdoor ben je minder afhankelijk van bedrijven die stroom opwekken, die een veel hogere prijs vragen voor die stroom. De zonnecellen kopen is dus een goede investering.

Maar zoals eerder genoemd is het dus ook heel goed voor het milieu. Veel van de stroom die door bedrijven wordt opgewekt, komt namelijk van kolencentrales. Dit is een hele goedkope manier van stroom opwekken, maar is heel vervuilend. Er komen namelijk schadelijke stoffen vrij die zorgen voor het versterkt broeikaseffect, die op het lange termijn voor negatieve klimaatgevolgen zal zorgen. Stroom uit zonnepanelen is duurzaam, omdat er geen schadelijke stoffen bij vrij komen en zonlicht oneindig is, de zon zal altijd schijnen zolang het dag is. Hierdoor is het een stuk schonere optie, waardoor de uitstoot van schadelijke gassen wordt verminderd, omdat er 1 huishouden minder gebruikt maakt van stroom uit kolencentrales.

Het is dus zeker het overwegen waard. Het is goed voor de portemonnee, niet alleen vandaag de dag maar ook zeker over een aantal jaar. Want klimaatmaatregelen gaan ons over 50 jaar veel meer geld kosten dan nu.

https://www.wijsmanduurzaam.nl/