Sprookjesdromen
Image default
Society / Holidays

Statistiekbegeleiding – Werken bij Scriptium

Centrum voor educatieve ondersteuning Scriptium heeft als hoofddoel het geven van educatie ondersteuning aan alle studenten, leerlingen en middelbare scholieren in Nederland en Vlaanderen. Deze ondersteuning kan uiteenlopende vormen aannemen. Voor studenten aan het hoger onderwijs die bezig zijn met statistiek is er spss hulp. Heb jij een achtergrond in statistiek en ben je graag bezig met SPSS? Sluit je dan nu aan als statistiekbegeleider bij Scriptium.

 

Het profiel van een statistiekbegeleider

Als statistiekbegeleider bij Scriptium heb je natuurlijk veel actuele en parate kennis als het gaat om statistiek, statistische analyse en het werken met SPSS. Daarnaast ben je didactisch ingesteld en kun je goed omgaan met studenten en jongvolwassenen. Als je ervan houdt problemen op te lossen en kennis over te dragen, is de functie van statistiekbegeleider geknipt voor jou. Heb je naast je achtergrond in statistiek ook nog een achtergrond in een vakgebied op wetenschappelijk niveau? Dan kom je ook in aanmerking voor het geven van scriptiebegeleiding.

 

De werkzaamheden

In de basis begint elk project hetzelfde: er komt een hulpvraag van een student binnen die betrekking heeft op statistiek. Scriptium formuleert vervolgens een projectvoorstel waarin kort staat uitgelegd wat er nodig is en wat er van de begeleider verwacht wordt. Het kan gaan om statistische studiebegeleiding bij een statistiekvak, het verlenen van ondersteuning en advies bij het verwerken van statistische gegevens in de scriptie of het geven van tentamengerichte tentamentrainingbij een statistiektentamen.

 

Werkwijze

Een student meldt zich bij Scriptium met een hulpvraag. Scriptium stuurt het projectvoorstel dat daaruit volgt naar alle statistiekbegeleiders met de juiste expertise en achtergrond. Vervolgens mogen statistiekbegeleiders zelf kiezen of ze de toegestuurde projecten zien zitten. Zo kun je zelf bepalen welke projecten voor jou zijn en welke niet. Daarna volgt een telefonisch kennismakingsgesprek met de studente om gedetailleerder in kaart te brengen waar de student naar op zoek is en hoe jij als begeleider de beste hulp kan beiden. Daarna stelt Scriptium een offerte en overeenkomst van opdracht op voor de student. Als het administratieve stukje is afgerond, mag de begeleiding van start gaan. Of het nu gaat om spss-begeleiding of om tentamentraining, de persoonlijke noot is belangrijk.

 

Solliciteren

Wil je graag solliciteren naar de functie van statistiekbegeleider? Bezoek dan de webpagina over werken als statistiekbegeleider voor meer informatie. Je kunt er ook direct voor kiezen om een mail te sturen met je CV en persoonsgegevens naar info@scriptium.nl. Als onderdeel van de sollicitatieprocedure zal Scriptium je vragen een basistest SPSS te maken. Het gaat hierbij om het in kaart brengen van een basisniveau SPSS- en statistiekkennis dat sowieso vereist is voor de begeleidingsprojecten bij Scriptium. Slaag je voor de test? Dan volgt er een telefonisch kennismakingsgesprek met een medewerker van Scriptium. Daarna kun je direct an de slag. Je bent als freelancer verbonden aan Scriptium dus er wordt geen loondienst of arbeidsovereenkomst geboden. De samenwerking verloopt op basis van een samenwerkingsverband die ondertekend dient te worden.

https://www.scriptium.nl/statistiekbegeleiding