Sprookjesdromen
Image default
Society / Holidays

Viskoffers

Viskoffers

Viskoffer zijn er in veel verschillende soorten en maten. Sommige zijn enkel handig om wat visspullen in op te bergen, terwijl je op andere koffers zelf kunt zitten en hengels en paraplu kunt vastmaken. Met deze blog geven we je inzicht in aantal verschillende viskoffers.

 

 

De ´klap´ viskoffer

De meeste bekende viskoffer is de ´klap´ viskoffer. Dit is een viskoffer die al tientallen jaren wordt gemaakt en jarenlang meegaat. De koffer wordt opengeklapt, waarna een groot benedenvak en enkele sorteervakken bovenop beschikbaar komen. In de meest basis ´klap´ koffer gaan het om 1 extra sorteervak en dit kan oplopen tot wel 4 verschillende niveaus. Voor een beginnende visser is dit een prima manier om de visspullen op te bergen en veilig mee te nemen van en naar de waterkant. Voor de echt kleine vissers onder ons kan de koffer ook gebruikt worden als stoel.

 

´Klap´ koffer te klein?

Wanneer de vishobby steeds grotere vormen aanneemt, kan de ‘klap’ koffer simpelweg te klein worden. Dan zijn er ook grotere viskoffers met verschillende sorteervakken in en op de. Zitten op deze koffers is voor volwassenen niet aan te raden, maar voor de jeugdige visser kan het wel. Dat scheelt weer ruimte als je met de fiets visspullen naar de waterkant sleept.

 

Zitboxen of zitmanden

Blijkt ook de grote broer van de ‘klap’ koffer niet meer genoeg, dan kan je overstappen naar een tacklebox of zitmand. Deze boxen worden veel gebruikt door wedstrijdvissers en enthousiaste kanaalvissers. De zitbox of zitmand is makkelijk uit te breiden door er verschillende klemmen en hulpstukken aan vast te maken. Op deze hulpstukken kunnen hengelsteunen, maar ook paraplu en schepnetsteunen worden vastgezet. Heel handig als je niet van je stoel wilt afkomen tijdens een relaxte vissessie. De zitboxen of zitmanden zijn dan ook meer dan geschikt om op te zitten. Vaak hebben deze zitbboxen of -manden verstelbare poten, zodat je ze op elk terrein kan inzetten. Mocht de grond heel ongelijk zijn, dan kan je ook nog een apart plateau inzetten. Hierop kan je dan de zitbox plaatsen.

https://www.sportvisgigant.nl/