Sprookjesdromen
Image default
Society / Holidays

Vancouver bezoeken

Vancouver bezoeken

Gaat u binnenkort op reis naar Canada? Vergeet dan zeker niet om Vancouver te bezoeken! Vancouver is in vergelijking met de grote Canadese steden zoals Toronto, Montreal en Calgary helemaal niet zo’n buitengewone grote stad. Afgezien van haar grootte, is Vancouver wel een buitengewone mooie stad. De meeste mensen die Vancouver horen, denken gelijk aan de Olympische Winterspelen van 2010. Het jaar dat Nederland met een tiende plaats op de medaillespiegel toch een knappe prestatie leverde.

Geografie en Geschiedenis

Met een populatie van 35 miljoen inwoners en ongeveer 10 miljoen aan oppervlakte, is Canada een van de dunstbevolkte landen ter wereld. Van deze 35 miljoen inwoners wonen ongeveer 15 miljoen mensen in een grote stad, zoals bijvoorbeeld in Vancouver. Hoewel Canada zo dunbevolkt is, is Vancouver met 603.502 inwoners grappig genoeg de meest dichtbevolkte stad van Canada.

De grootste steden van Canada bevinden zich meestal aan de Amerikaanse grens; zo is bijvoorbeeld de Amerikaanse stad Seattle nog geen 3 uur rijden vanaf Vancouver. Mocht u Vancouver bezoeken en even de tijd hebben, dan is een dagje naar Seattle ook zeker aan te raden. Maar we gaan weer even terug naar Vancouver: 

In het jaar 1808 werd de stad bezocht door de handelsreiziger Simon Fraser. Eeuwen daarvoor werd de stad kennelijk bewoond door een inheemse bevolking. Het huidige Vancouver is pas sinds het jaar 1886 echt erkend als stad. De stad werd vernoemd naar de ontdekkingsreiziger George Vancouver, die weer op zijn beurt afstamde van de Nederlandse familie Van Couverden. 

Toeristische attracties en bezienswaardigheden in Vancouver

Zonder de mooie bezienswaardigheden en toeristische attracties zou Vancouver Vancouver niet zijn. Hieronder hebben wij de top 3 bezienswaardigheden van Vancouver uiteengezet:

3. Science World at TELUS World of Science

Activeer je hersenen en ontdek de wonderen van de wetenschap in de Science World in Vancouver. Geniet van de interactieve binnen- en buitenactiviteiten, wetenschappelijke tentoonstellingen en voorstellingen. Kortom, genoeg te doen voor jong en oud en daarmee zeker het bezoeken waard. Voor meer informatie kijk op: www.scienceworld.ca.

2. Vancouver Lookout

Bij de Vancouver Lookout krijgt u een prachtige 360 graden uitzicht te zien over Vancouver en het gebied daar buiten zoals het North Shore gebergte en Vancouver Eiland. De lift brengt je naar de Lookout in minder dan 50 seconden en vijftig verdiepingen naar boven. Het mooie aan deze attractie is dat u in één keer meteen vele andere bijzondere bezienswaardigheden hebt gezien. Verder krijg je zo ook een idee over welke plekken in Vancouver u eventueel nog van dichtbij zou willen zien. Kijk voor meer informatie over de Vancouver Lookout op: www.vancouverlookout.com.

1. Capilano Suspension Bridge Park

Een van de meeste bijzondere plekken in Vancouver blijft toch wel de Capilano Suspension Bridge Park. Op deze prachtige plek midden in de natuur valt heel veel te beleven. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een heerlijke wandeling te maken of te klimmen in het klimbos. Het zal echter geen geheim zijn dat de meeste mensen komen voor de Bridge (brug) zelf. Een ervaring in het Capilano Suspension Bridge Park is een ervaring om nooit te vergeten. 

Reizen naar Vancouver

Krijgt u al zin om Vancouver te bezoeken? Denk dan tot slot nog aan wat praktische zaken tijdens het voorbereiden van uw reis naar Canada. Afgezien van een geldig paspoort heeft dient u tegenwoordig voor toeristische reizen in het bezit te zijn van een ETA. Sinds kort is het voor Nederlanders en Belgen verplicht om dit ETA Canada aan te vragen. De ETA is de Canadase variant van de Amerikaanse ESTA. Het ETA voor Canada lijkt op een soort visum.

https://visumfly.nl