Sprookjesdromen
Image default
Society / Holidays

Veilig trampoline springen

Op een heerlijke zomerdag met een fris briesje door de haren trampoline springen. Fantastisch! Hoewel we het misschien niet open toe zouden geven is er ook voor volwassenen weinig zo leuk als lekker op een neer bewegen door de vering van de trampoline. Toch kleeft er altijd een risico aan het springen, zeker wanneer het kinderen in de leeftijd tussen 3 en 12 jaar betreft. Het trampolinedoek ligt vaak ruim een meter boven de grond en wanneer je niet oplet vliegt een kind er zomaar vanaf. Zeker wanneer uw kind probeert een salto of ander kunstje te doen, zit een ongeluk in een klein hoekje. Een middagje springen sluit niemand graag af in het ziekenhuis, maar toch komt dit nog wel eens voor.

 

Veiligheidsnet

Gelukkig kan het ook volledig veilig! Een trampoline met veiligheidsnet zorgt ervoor dat de kinderen er niet zomaar af kunnen vallen. Let er op dat bij de aankoop van een veiligheidsnet de veiligheid van de kinderen goed gewaarborgd blijft. Koop daarom alleen kwalitatief goede veiligheidsnetten. Een goed veiligheidsnet kan tegen een stootje, is makkelijk te bevestigen aan de trampoline, heeft een goede rits- en/of kliksluiting en een goede UV-bescherming. Het oog wil ook wat en daarom zijn er veiligheidsnetten met een fiberglas ring aan de bovenkant, wat ervoor zorgt dat het net zijn mooie ronding behoudt. Veiligheidsnetten zijn er in allerlei soorten en maten en zijn voor iedere trampoline beschikbaar.

 

In ground trampoline

Een andere oplossing kan een speciale ingraaf trampoline zijn, of op zijn Engels: in ground trampolines. Deze trampolines hebben het trampolinedoek geen meter boven de grond, waardoor het veiliger wordt voor de kinderen om te springen. Ook een in ground trampoline bestaat er in alle soorten en maten. Er zijn verschillen in maximale springgewicht en springcomfort. Bij het ingraven van een in ground trampoline moet er gelet worden op de mate waarin de lucht weg kan. Anders ontstaat er een irritant ‘plof’ geluid. Dit is niet alleen irritant voor de springers, maar ook voor de ouders en buren die rustig in de tuin willen zitten.  

 

https://www.trampolines.nl