Sprookjesdromen
Image default
Society / Holidays

Buitenspelen

Tegenwoordig zitten veel kinderen liever binnen dat dat ze buitenspelen. Ze hebben geen zin om middagen lang over straat te slenteren ‘op zoek naar avontuur’, omdat ze weten waar ze het avontuur kunnen vinden: binnen. Er zijn binnen zo veel dingen te beleven, bijvoorbeeld op de tv of tijdens het gamen. Daarom voelen kinderen niet meer zo de behoefte om er naar op zoek te gaan.

Toch is buiten zijn wel heel goed voor kinderen. Het is natuurlijk voor iedereen goed, maar voor kinderen al helemaal omdat ze nog in de ontwikkeling zijn. Het is goed voor kinderen om veel vitamine D te krijgen en dat haal je uit zonlicht. De enige manier om er aan te kunnen komen is dus om lekker naar buiten te gaan. Ook is het goed voor kinderen om lekker te rennen, te springen, te klimmen en te klauteren. Dit is goed voor hun motoriek en voor de ontwikkeling van hun lichaam. Door al deze activiteiten te doen, ontwikkelen de spieren goed en worden kinderen groot en sterk.

Maar hoe zorg je er toch voor dat ze het weer leuk vinden om naar buiten te gaan? Want dat is de enige manier. Je kunt ze wel verplichten om buiten te spelen, maar ze gaan het echt alleen doen als ze het zelf willen. Hoe kun je ze weer enthousiast maken voor buiten spelen?

Zoek leuke plekken in de buurt die bedoeld zijn voor kinderen om te spelen. Er zijn vaak houten schommels of een houten speeltoestel in de wijk. Hier verzamelen kinderen vaak, en zo kan je kind nieuwe kinderen uit de buurt leren kennen. Dit motiveert om naar buiten te gaan, want dan is daar de plek waar ze die kinderen kunnen zien. Ook halen kinderen elkaar vaak op aan de deur om met elkaar te spelen, waardoor ze vanzelf vaker de deur uit gaan.

https://www.buitenspeelgoed.nl/